predsjednički izbori

Čehok uočava promjenu trenda u Varaždinu: "Josipović je imao 12 posto više"

Gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok rezultate izbora u Varaždinu komentirao je riječima kako je Zoran Milanović dobio 12 posto manje glasova od Ive Josipovića 2014. godine, u čemu varaždinski gradonačelnik uočava promjenu trenda...
Objavljeno: 23.12.2019. 11:02

Zadnja izmjena: 23.12.2019. 11:30

Foto: Luka Šalamun

Ivan Čehok rezultate izbora u Varaždinu komentirao je riječima kako je Zoran Milanović dobio 12 posto manje glasova od Ive Josipovića 2014. godine, u čemu varaždinski gradonačelnik uočava promjenu trenda...

- U Varaždinu tradicionalno kandidati ljevice, pri čemu je Škoro pokupio dosta glasova jer je kandidat ljevice dobio puno manje nego prije pet godina. Sada će općenito biti zanimljivo vidjeti kako će se preljevati glasovi gospodina Škore – kazao je Čehok koji se poziva na podatke iz 2014. kada je Ivo Josipović u Varaždinu u prvom krugu osvojio 55,2 posto glasova, dok je Zoran Milanović jučer osvojio 42,80 posto glasova.

"Pokušala nametnuti teme"

Čehok smatra kako je teže vjerovati da će se Škorini glasovi preliti Milanoviću, štoviše stava je kako je kandidat ljevice svoj elektorski potencijal iskoristio gotovo u cijelosti. Izjavio je kako se kampanja vodila nevažnim temama, pri čemu je jedino Kolinda Grabar Kitarović pokušala govoriti o optimizmu, buđenju nekih poticajnosti, inovativnosti i poduzetništva.

- Ključ predsjedničkih izbora po meni bi trebalo biti ne samo odnos prema vladi i saboru, nego i civilnom društvu. A prema onome što kažu i analitičari, gđa. Kitarović ima većih izgleda za pobjedu. Jedino je moguće da slavonske županije bojkotiraju drugi krug, što ne bi bilo dobro – izjavio je varaždinski gradonačelnik.

Komentari