rat na facebooku

Čehokov odgovor Bosilju: Varteksa više ne bi bilo da 2005. godine nismo...

"Bosilj pokušava, nakon što ga je ispravno Budimo grad upozorio na potrebu poštivanja ravnopravnosti i jednakosti poduzetnika, prodati priču da će neka Varteksova hala postati koncertna dvorana, što je notorna glupost", piše Čehok...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 02.11.2021. 13:35

Zadnja izmjena: 02.11.2021. 13:35

Foto: Arhiva

"Grad Varaždin je 2005. godine kupio zgradu Vartimpeksa za Tehnološki park i da to tada nismo učinili Varteksa više ne bi bilo", napisao je Ivan Čehok, odgovarajući tako na jučerašnju prozivku Nevena Bosilja, da je tih godina sjedio u Nadzornom odboru i dopustio da se, kako je rekao Bosilj - špekulira s Varteksovim nekretninama, umjesto da se tvrtka bavi svojom djelatnošću.

Bivši gradonačelnik s Bosiljem se, dakako, ne slaže, te na Facebooku poručuje da se u vrijeme dok je on sjedio u Nadzornom odboru, 2005. godine, kupila zgrada Vartimpeksa, u koju je potom smješten Tehnološki park, kojeg bivši gradonačelnik smatra najboljom investicijom u cijeloj novijoj povijesti.

- To je bila upravo dobrobit mojega mandata kao člana nadzornog odbora, u koji sam ušao molbom malih dioničara. O ostalome što sam učinio za Varteks kasnije, osobito 2009. godine, postoje medijski zapisi - piše bivši gradonačelnik.

Smatra pritom kako se Neven Bosilj na ovakav istup odlučio zbog platforme Budimo grad.

- Bosilj pokušava, nakon što ga je ispravno Budimo grad upozorio na potrebu poštivanja ravnopravnosti i jednakosti poduzetnika, prodati priču da će neka Varteksova hala postati koncertna dvorana, što je notorna glupost. Gradsko vijeće potvrdilo je kupnju one ciglaste upravne zgrade i tamo se može odmah preseliti i dopuniti Tehnološki park. Umjesto toga, Bosilj će sada uništiti i Tehnološki park - napisao je Čehok.

Komentari