priopćenje za medije

Čehokova lista: Proračun grada Varaždina nije u skladu sa Zakonom o proračunu

Objavljeno: 21.06.2023. 09:59

Zadnja izmjena: 21.06.2023. 10:27

Foto: Arhiva

Nezavisna lista Ivana Čehoka oglasila se priopćenjem za medije u kojem tvrde kako proračun Grada Varaždina nije u skladu sa Zakonom te kako je Ministarstvo financija naredilo usklađivanje proračuna sa zakonom.

Naime, kako tvrde, zbog toga se hitno saziva nova sjednica Vijeća na kojoj će proračun ići "na popravni ispit". Na situaciju su, kako navode, više puta upozoravali, kao i na to da Grad nema pročelnika za financije. 

- Naši manekeni transparentnosti ponovno će sazvati sjednicu i dati vijećnicima materijale u zadnji čas, ponovno se ni o čemu neće raspravljati i ponovno će poslušnici dići ruke bez ikakvih pitanja ili barem provjere. Dvije smo godine slušali kako Bosilj i SDP ne mogu raditi punom snagom jer su svi protiv njih, kao i naricanje, bugarenje, cmizdrenje i lamentiranje kako ih svi podrivaju. Nakon izbora slušali smo priče kako će sada sa svojom većinom raditi puno brže i učinkovitije pa će grad prodisati. Međutim, prava je istina da Bosilj i SDP-ova većina, koju sada nitko ne ometa, ne mogu donijeti čak ni proračun na zakonom propisani način - naveli su u priopćenju.

Komentari