priopćenje

Foto - Čehokova lista: 'Zbog Bosiljevih nepravilnosti, Grad plaća 50.000 eura troškova iz proračuna'

Objavljeno: 11.04.2023. 12:20

Zadnja izmjena: 11.04.2023. 12:20

"Da ova gradska vlast ne radi gotovo ništa, opće je poznato i vidljivo na svakom koraku. Nije tu riječ samo o nesposobnosti nego i o tipu upravljanja u kojem se stalno ponavljaju nepravilnosti i loše odluke. Štetu od 50.000,00 eura ne mogu sakriti ni šareni plakati u kojima SDP obećava sve i svašta", poručuje danas Čehokova lista putem priopćenja za medije.

Nakon što su, kako ističu, upozorili na "niz nepravilnosti" i "nezakonitosti" u donošenju i provedbi akata gradske vlasti, to je sada, kako tvrde - potvrđeno nadzorima i nalazima te odlukama niza institucija.

- Od inspekcije do nekoliko ministarstava, ovih dana Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave poništila je odluku o izboru izvođača radova na poslovima održavanja gradskih prometnica. To je jedna od najvažnijih odluka za svaku vlast jer bez dobro provedenoga natječaja i kompetentnoga izvođača, dolazi u pitanje održavanje gradskih ulica, trgova, nogostupa, biciklističkih staza i infrastrukture - poručuju iz nezavisne liste.

- Mi smo u svojem mandatu uspjeli doći do kvalitetnoga ugovora, održavali prometnice i gradili nove. Bosilj je obećao šest rotora u 2022., nije napravio nijedan, ulice su nam opasne po promet te imamo najveću stopu prometnih nesreća u zadnjih 10 godina. U ovome trenutku grad nema pravilno izabranoga izvođača nego se nastavlja aneksirati stari ugovor, ali i to do najviše 15% što je ili isteklo ili će ubrzo isteći. To znači da ovakvo stanje nerada, nečinjenja i neodržavanja grada, na žalost, možete očekivati i dalje.  Sve to govori da Bosilj nije u stanju provesti uredno ni natječaj za održavanje cesta, a kamoli natječaj za bale ili druge natječaje - zaključuju svoje priopćenje, a dostavili su i fotografije.

- U privitku šaljemo fotografije, posljednji primjer zatrpavanja rupe lopatom svježega betona na rotoru u Radićevoj, što je slika i prilika kako ova vlast upravlja gradom - napisali su.

Komentari