istup uoči sutrašnje sjednice

Čehokovci: Bosilj je faktično povećao cijenu odvoza otpada

Sudeći prema prošlotjednoj konferenciji za medije i današnjem podužem istupu na društvenim mrežama, sutrašnja sjednica Gradskog vijeća ponovno će biti burna...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 12.07.2021. 10:18

Zadnja izmjena: 12.07.2021. 10:34

Uoči sutrašnje sjednice Gradskog vijeća i nakon prošlotjedne konferencije Zlatana Avara, iz Čehokove liste, preko Facebook stranice "Varaždinci za Čehoka", ponovno su došle optužbe da je pojedincima iz Budimo grad u privatnom interesu likvidacija gradske Čistoće i raspisivanje koncesije za neku privatnu tvrtku.

Pod njihovim utjecajem, kako ondje navode, gradonačelnik Neven Bosilj punih mjesec dana nije htio otići ministru koji mu je privremeno pomogao. Da je odmah otišao, kako nastavljaju Čehokovci „ne bi se mogli od prvoga dana uključiti Petrići, premda gospođa Petrić uopće nije vijećnica i premda je Hrvoje Petrić u eklatantnom sukobu interesa jer je duže vrijeme bio vezan uz tvrtke za zbrinjavanje otpadom, danas je direktor tvrtke Z.I.P.O.S. Sve to Hrvoje Petrić lakonski odbacuje izjavljujući da se sukob interesa odnosi na gradonačelnika i dužnosnike a ne na vijećnike. Takav način opravdavanja pokazuje Petrićev cinizam i izrugivanje građana. Umjesto javnoga interesa ovdje je riječ o privatnom interesu tvrtke za zbrinjavanje otpada“, zaključuju.

'Faktično povećanje'

Cijenu trenutnog zbrinjavanja otpada Čehokovci,  s druge strane, nazivaju faktičnim povećanjem cijene odvoza otpada: „Upravo Bosilj i Petrići, koji su organizirali nekoliko prosvjeda i građanima obećavali niže cijene i bolju uslugu, ni mjesec dana nakon preuzimanja vlasti zapravo podigli ukupnu cijenu odvoza, koju će i opet platiti građani – sada ne izravno ali će platiti iz proračuna pa ta stavka raste za punih milijun kuna ove godine. Sve su to novci građana!“, zaključuju.

Odgovor Čehoku i Avaru

Na prozivke Zlatana Avara da se iza njihove politike skrivaju konkretni privatni interesi, Budimo grad prošlog tjedna je odgovorio: „Nitko od naših članova nije u vlasničkoj strukturi Saubermachera niti u bilo kakvom sukobu interesa (što je usput rečeno i nemoguće, jer mi nismo lokalni dužnosnici). Platforma Budimo grad smatra kako zbrinjavanje komunalnog otpada MORA ostati u okviru gradske tvrtke, i po mogućnosti treba izbjeći bilo kakve privatne tvrtke u rješavanju ove komunalne usluge.“

Komentari