Izbori za predsjednika stranke

Čelnici HSS-a iz Varaždinske županije na unutarstranačkim izborim podupiru Krešu Beljaka

Objavljeno: 06.03.2016. 11:22

Foto: HSS

Bliže se unutarstranački izbori u Hrvatskoj Seljačkoj Stranci koji će se održati 19. ožujka, a HSS Varaždinske županije podršku je dao Kreši Beljaku, dosadašnjem dopredsjedniku HSS-a i aktualnom gradonačelniku Samobora.

Na unutarstranačkim izborima za predsjedničku funkciju osim Beljaka, kandidirali su se dosadašnji predsjednik Branko Hrg i Nenad Matić.

U Trnovcu je održan stranački skup HSS-a, a predsjednik Regionalne organizacije HSS-a sjeverozapadne Hrvatske dr Zvonimir Sabati siguran je da Beljak u ovome trenutku uživa povjerenje natpolovične većine delegata koji će na skorašnjim unutarstranačkim izborima tražiti bolji put za stranku Stjepana Radića.

- Nema dvojbe da je u protekle 24 godine upravo Varaždinska županija javnosti slala snažne poruke kako želi promjene. Tako je i s ovim današnjim događajem s kojega iz Varaždinske županije hrvatskoj javnosti poručujemo kako želimo korjenite promjene. Samo vrlo energičan čovjek britka jezika i oštrog uma kao što je Krešo Beljak zaista u budućnosti može predstavljati novu snagu HSS-a - kazao je Sabati.

Zahvalivši se na kandidaturi za predsjednika HSS-a onima koji su ga predložili, Krešo Beljak istaknuo je kako je stranka trenutno na povijesnom minimumu te dodao kako HSS ubuduće mora i može puno bolje.

- Nema nikakvog razloga osim loše politike da HSS bude na samo 1,5 posto. HSS je stranka stara 112 godina, stranka Stjepana Radića, no u ovom trenutku HSS postoji samo u tragovima. HSS je dio grupacije europskih pučkih stranaka, i neću dozvoliti da se u njoj dogodi ikakav lom - zaključio je Beljak dodavši kako će se buduća politika HSS-a graditi na temelju mišljenja svih stranačkih ljudi. 

Komentari