rezultati eu izbora

Centristi treći u županiji, Lukačić prvi po glasovima za listu: 'Imamo legitimitet da za lokalne izbore predvodimo koaliciju'

Objavljeno: 09.06.2024. 23:28

Zadnja izmjena: 10.06.2024. 07:19

Centristička lista sastavljena od 14 stranaka, nazvana Fair play lista, u Varaždinskoj županiji osvojila je 6,74 posto glasova, odnosno ostvarila je treći rezultat nakon SDP-a i partnera odnosno HDZ-a.

Najveći broj glasova u Varaždinskoj županiji na Fair play listi osvojio je Krunoslav Lukačić (61,05 posto glasova), a na razini Republike Hrvatske Valter Flego (45,38 posto glasova).

S 5,17 posto glasova Krunoslav Lukačić ostvario je četvrti rezultat u Republici Hrvatskoj, nakon spomenutog Valtera Flege s 45,38 posto glasova, zatim Milorada Pupovca koji je osvojio 21,77 posto glasova, te Matije Posavca koji je osvojio 6,33 posto glasova.

Ostvareni rezultat Fair play listi na kraju nije bio dovoljan za prolazak u Europski parlament, odnosno presudilo je nešto više od tisuću glasova.

- Reultati ovih izbora za Europski parlament pokazali su da je HNS najjača liberalno-centristička stranka i lider trećeg puta u Varaždinskoj županiji. Našu stabilnost i dosljednost prepoznali su i članovi i građani. Spremni smo preuzeti odgovornost i odraditi programe i projekte na dobrobit svakog građana. Idemo u iduće lokalne izbore odlučni s punim političkim legitimitetom. Vodit ćemo koaliciju s nama na čelu, povećati broj načelnika i gradonačelnika za 50% te broj vijećnika za najmanje 30%. HNS može, zna i hoće ostvariti ciljeve za bolju budućnost svih građana. Veliko hvala svim biračima– izjavio je Lukačić.

U Varaždinskoj županiji, nakon Lukačića koji je proveo ozbiljnu kampanju, najveći broj preferencijalnih glasova osvojili su: Matija Posavec (14,42 posto) i Radimir Čačić (10,87 posto).

Komentari