Sjednica u 19.30

Zbog buseka održana sjednica Vijeća sa zaključkom: 'Spriječili smo namjerno izazivanje štete'

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 30.09.2021. 21:47

Zadnja izmjena: 30.09.2021. 22:10

Večeras su se na hitnoj sjednici Gradskog vijeća potvrdili Opći uvjeti obavljanja komunalne djelatnosti linijskog prijevoza koje je donijela Čistoća, a iz Gradske uprave već su dostavili novi vozni red buseka.

Iako je gradska vlast ovu točku nazvala samo 'tehničkom', rasprava nije izostala i to već na pitanju o opravdanosti sazivanja hitne sjednice.

Gradonačelnik Neven Bosilj ovu točku je i sam nazvao 'tehničkom te rekao kako je do nje došlo zbog opstrukcije Čistoće, koja je čistoću mogla stajati kazne. 

- Ova sjednica je napravljena kako ne bismo Čistoću izlagali nepotrebnim kaznama. Netko je svjesno izlagao Čistoću da joj nanese šteta. Odluka će danas biti objavljena i ona vrijedi od danas - rekao je Bosilj. 

Podsjetimo, isto je od strane gradske uprave izjavljeno i jučer.

Oporbeni vijećnik Ivan Čehok rekao je kako nije bilo potrebe za sazivanjem sjednice u kasnim večernjim satima, iako je jučer sam tražio sazivanje hitne sjednice.

- Da mi Bosilju nismo rekli, on ne bi ni znao da mora sazvati ovu sjednicu. Nas su prozivali da su ovakve sjednice nelegalne, a sada vi to radite - rekao  u raspravi bivši gradonačelnik.

S njim se nije složio HDZ-ov Damir Habijan koji je rekao kako sjednica može biti sazvana u bilo koje doba dana i noći. - Što će Čehok prije pokušati ostvariti svoje političke poene to će prije moći spavati - rekao je.

Ranije, podsjetimo, bivši direktor Čistoće Davor Skroza izjavio je kako je bio smijenjen, pa ništa nije ni mogao potpisati.

Komentari