'zagarantirana plaća'

Na Gradskom vijeću poručili da je Skrozin ugovor ništetan: Plaća mu ne može biti zagarantirana

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 20.10.2021. 15:06

Zadnja izmjena: 20.10.2021. 15:18

Foto: Arhiva

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća, između ostalih tema pokrenula se i rasprava o stanju u Čistoći.

Konkretno, vijećnika Lovru Lukavečkog (SDP) zanimalo je kakvo je zatečeno stanje u Čistoći nakon odlaska Davora Skroze, te hoće li Grad Varaždin poduzeti pravne korake vezano uz njegov ugovor o kojem je pisao Jutarnji list, a prema se Skrozi navodno jamči plaća od 13.500 kuna do 2029. godine. Oporbu je, pak, konkretno Zlatana Avara (NL Ivan Čehok) zanimalo koji će biti opis posla zamjenika direktora Čistoće, koja funkcija do sada nije postojala.

Gradonačelnik Neven Bosilj na sve to odgovorio je kako se čekaju revizijski nalazi, te kako je u tijeku i financijska forenzika, dok nadzorni odbori i odvjetnica Čistoće razmatraju pitanje njegovog ugovora. On je, međutim, uvjeren da je taj ugovor ništetan.

- Koliko ja shvaćam, taj ugovor je za sve u ovoj zemlji ništetan i ja vjerujem da oni rade po hodogramu da ne bi napravili grešku u koracima i do sljedeće sjednice kada ćemo raspravljati o Čistoći to će biti rašćišćeno - rekao je Bosilj, dodajući kako se Čistoća mora ''ekipirati'' jer nema poprilični broj službi koje bi trebale raditi posao koji je namijenjen Čistoći.

Komentari