za dan seoskih žena

Članice Foruma žena SDP-a Maruševec posjetile društveno aktivne žene s područja Općine

Objavljeno: 17.10.2016. 13:01

Zadnja izmjena: 17.10.2016. 13:17

Povodom obilježavanja Svjetskog dana seoskih žena, 15. listopada, članice Foruma žena SDP-a Maruševec obilježile su taj dan posjetom nekoliko vrlo aktivnih i društveno angažiranih žena s područja Općine Maruševec. stoji u priopćenju Foruma žena SDP-a Maruševec.

 Kako je istaknula predsjednica Foruma Andreja Lepen, želja je bila da svake godine prigodnim posjetom i druženjem sa ženama iz općine, koje su istaknute u nekom području djelatnosti ili su cijeli svoj život provele živeći i radeći na selu, obilježi taj dan, jer smatra kako je još uvijek rad žena na selu nedovoljno priznat.

Forum je posjetio tri istaknute žene, uspješnu poduzetnicu Tatjanu Cesar Martinčević, predsjednicu KUD-a „Klaruš“ Anu Rehvald i vlasnicu OPG-a Ljiljanu Kundiju.

- Tatjana Cesar Martinčević, uspješno je uskladila obiteljski život i posao. Male obiteljska tvrtka koja se bavila peradarstvom sad je visokorazvijen OPG, koji uz bogat gastronosmki sadržaj, sadržaje u prirodi za obitelji, djecu, poslovna i svečana druženja uvijek radi na nečem inovativnom, u čemu Tatjana uvijek ima nove i zanimljive poslovne ideje - navode u priopćenju.

Vlasnica OPG-a Ljiljana Kundija, obiteljski život uskladila je s vođenjem obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva koje se bavi proizvodnjiom povrća, a predsjednica KUD-a „Klaruš“ Ana Rehvald, cijeli je životni vijek provela radeći kao nastavnica hrvatskog jezika (i povijesti) u OŠ Antun Blažić Šimun, današnja OŠ Gustav Krklec Maruševec, a u kojoj danas kao nastavnica radi i njezina kćer. 

- Valja istaknuti da sve te žene redom krasi velika energija, pozitivan duh i iskrenost, što su i same istaknule kako nam najviše nedostaje, kao i poštovanje, te posebno veća podrška među ženama, ali i općenito među ljudima. Naravno, kako to biva u druženju sa ženama, odmah su pali i novi prijedlozi aktivnosti, povodom obilježavanja Dana žena - navodi se u priopćenju Foruma žena SDP-a Maruševec.

Obilježavanju Svjetskog dana seoskih žena pridružila se i predsjednica županijskog Foruma žena Livija Faić.

Komentari