priopćenje županijskog hns-a

Članice Ženske inicijative HNS-a tijekom godine organizirale razne humanitarne akcije

Objavljeno: 19.12.2019. 14:37

Zadnja izmjena: 19.12.2019. 14:39

Članice Ženske inicijative Hrvatske narodne stranke Varaždinske županije tijekom cijele su godine vrlo aktivne, organizirajući obilježavanje važnijih datuma te humanitarne i različite druge akcije, stoji u priopćenju županijske organizacije HNS-a.

Tako su i ove godine organizirale kreativnu radionicu uoči Uskrsa, zajedno sa svojim muškim kolegama obilježile Praznik rada, ali i aktivno sudjelovale u ovogodišnjim Žetvenim svečanostima u Trnovcu Bartolovečkom. Osim što su organizirale druženje svojih članica na Špancirfestu, članice Ženske inicijative u rujnu su sudjelovale i na Političkoj akademiji HNS-a, podržale su prosvjed pod nazivom Pravda za djevojčice održan u Varaždinu te obilježile Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Aktivne su i u ovo predblagdansko vrijeme pa je tako ŽU Podružnica Lepoglava uz blagdan sv. Nikole posjetila i razveselila darovima djecu polaznike dječjih vrtića u Lepoglavi i Žarovnici, a uoči božićnih blagdana, HNS-ovke su donirale slatkiše udruzi „Uz tebe sam”.

- Nastojimo biti aktivne tijekom cijele godine, družiti se međusobno, ali i s ostalim građanima. Tu smo za one kojima je potrebna pomoć, ali naš je cilj i da upozorimo na ono što u našem društvu nije dobro, odnosno da podržimo svaku akciju koja može doprinijeti boljem i kvalitetnijem životu, ne samo žena, već i svih ostalih građana -  istaknula je Anita Rep, predsjednica Ženske inicijative HNS-a Varaždinske županije.

Komentari