diljem županije

Članovi HNS-a dijelili cvijeće povodom Međunarodnog dana žena

Objavljeno: 07.03.2022. 17:29

Zadnja izmjena: 07.03.2022. 17:32

Županijska i gradska organizacija Varaždinskog HNS-a proteklog vikenda obilježile su Međunarodni dan žena podjelom cvijeća ženama i razgovorom o aktualnostima.

Nakon što su članovi gradske organizacije HNS-a u subotu posjetili Dom za starije i nemoćne Varaždin i umirovljenice razveselili šarenim jaglacima, u nedjelju su im se pridružile i sve ostale podružnice županijske organizacije HNS-a, pa su na lokacijama diljem županije podjelom jaglaca ženama prigodno obilježili Dan žena. Novi Marof, Cestica, Vinica, Sračinec i Svibovec samo su neke od lokacija tradicionalne podjele jaglaca.

Marijan Škvarić, v.d. predsjednika županijske organizacije HNS-a, istaknuo je kako ovim malim znakom pažnje žele naglasiti ulogu žena u društvu.

– Simboličnim znakom pažnje našim sugrađankama želimo dati na važnosti kako to i zaslužuju i poručiti im da su itekako bitan dio našeg društva i osnova svake obitelji, kao i društva u cjelini – rekao je Škvarić.

'Željeli smo poslati poruku'

Pohvalivši inicijativu ženske organizacije HNS-a koja svake godine priprema ovakve akcije, predsjednik gradske podružnice Igor Klopotan naglasio je kako svaki dan kao društvo moramo raditi na jednakim pravima svih, posebno žena koje se i dalje suočavaju s raznim vrstama diskriminacije.

– Makar smo kao društvo veoma napredovali po pitanju ženskih prava, one su i dalje u nekim pogledima diskriminirane, a upravo to želimo promijeniti zbog čega bi se žene i njihovi uspjesi trebali bi se slaviti svaki dan, ne samo na Međunarodni dan žena. Iako vjerujemo da su našim sugrađankama draži prava i jednakost od cvijeća, ovim simboličnim darom željeli smo poslati poruku koliko su važne – poručio je Klopotan .

Komentari