priopćenje za medije

Članovi Interesnog odbora mladih Reformista obilježili Dan ružičastih majica

Objavljeno: 28.02.2024. 19:03

Zadnja izmjena: 28.02.2024. 19:03

Dan ružičastih majica, u znak borbe protiv vršnjačkog nasilja, obilježava se posljednje srijede u veljači, a članovi Interesnog odbora mladih Reformista Varaždinske županije podijelili su informativne letke s ciljem osvješćivanja naših građana o tom problemu.

Kako su tom prilikom rekli, vršnjačko nasilje pojam je s kojim se svakodnevno susrećemo i ima mnogo oblika, a dodali su i kako nasilje među vršnjacima ne mora biti nužno samo fizičko. U današnjem, modernom svijetu, kažu, postoje brojne situacije stresne za mlade kao što su zadirkivanje po raznim osnovama (stil oblačenja, socijalni status, fizički izgled, glazbeni ukus i slično) te nasilje putem društvenih mreža popularnih kod mladih osoba.

- Vršnjačko nasilje je nešto što nas svakodnevno okružuje i pred čime ne treba zatvarati oči jer može imati posljedice za žrtve cijeli život. Danom ružičastih majica šalje se poruka o važnosti solidarnosti i prihvaćanja. Svi zajedno možemo izgraditi okruženje u kojem će se svaki dijete osjećati sigurno i poštivano - naglasili su Reformisti.

Komentari