oporba

Čehokova lista: Nakon dopisa ministarstva, hitna smjena Istera i opoziv nadzornog odbora

Objavljeno: 06.06.2022. 10:48

Zadnja izmjena: 06.06.2022. 11:24

Nezavisna lista Ivana Čehoka danas je održala konferenciju za medije povodom dopisa kojeg su kao županijski vijećnici primili od strane nadležnog ministarstva, a temeljem kojeg smatraju da je nezakonitost imenovanja Brune Istera direktorom Varkoma sada posve razvidna.

Kako tvrde, sada za Varkom i Grad Varaždin postoji opasnost da će određene odluke biti ništetne, a osim aktualne SDP-ove vlasti krivim smatraju Reformiste i predsjednika gradskog HDZ-a Damira Habijana.

- Riječ je o političkoj korupciji kakva je nezabilježena u Hrvatskoj jer je Bosilj javno opravdavao izbor Istera pravom na političko kadroviranje, u tome mu je pomagao predsjednik nadzornoga odbora Vugrin i Reformisti čiji su članovi, zauzvrat, izabrani na direktorske i ostale položaje, pa i bez natječaja. No, najgoru ulogu imao je Damir Habijan, najvjerniji Bosiljev politički saveznik, koji je kao pravnik tumačio da je Ister zakonito postavljen te ismijavao svoje stranačke kolege, načelnika općina. Srećom, župan Stričak nije dijelio mišljenje Habijana i poslao je upit prema Ministarstvu - poručuju.

'Jasno je da će biti posljedica'

Slijedom odgovora koji su od ministarstva dobili, sada traže ne samo da se smijeni Bruno Ister, nego da se opozove i nadzorni odbor Varkoma.

- Jasno je da će Varkom i Grad Varaždin snositi posljedice jer su odluke nezakonito postavljenog direktora upitne i moguće ništetne.  Stoga zahtijevamo da Ister odmah bude smijenjen, da se razriješi nadzorni odbor koji je donio protuzakonitu odluku te da institucije pokrenu sve aktivnosti kako bi Bosilj, Marković i ostali akteri snosili odgovornost za do sada neviđenu političku korupciju - zaključuju.

U dopisu Ministarstva gospodarstva koji su dostavili jutros medijima stoji obrazloženje na koji način se bira direktor tvrtke koja posluje prema Zakonu o vodnim uslugama. Čehokova lista u njemu prepoznaje elemente dovoljne za smjenu direktor i opoziv nadzornog odbora.

Obrazloženje koje su dostavili u cijelosti možete pročitati ovdje:

Komentari