nezadovoljstvo isto - stavovi isti

CROBAROMETAR Istraživanje za rujan nije pokazalo naročite promjene u odnosu političkih snaga

Uvijek je zanimljivo vidjeti konstelaciju snaga na sjeveru Hrvatske kada je riječ o rivalitetu između Reformista i HNS-a...
Objavljeno: 26.09.2018. 10:49

Zadnja izmjena: 26.09.2018. 10:57

Kada je riječ o rejtingu političkih stranaka prema Crobarometru, rujan nije donio naročite promjene u konstelaciji trenutnih političkih snaga.

HDZ se suočava s unutarnjim udarcima s desna, međutim podrška mu je u rujnu opet blago porasla s 28,9 posto na 29,2 posto. SDP je i dalje na povijesno niskoj razini podrške građana, koja se u rujnu još blago smanjila sa 17,3 na 17,2 posto. Koliko je s druge strane Živi zid pao, toliko je Most u rujnu porastao. Živi zid, naime, trenutno podržava 12,6 posto birača u odnosu na 14,4 posto iz kolovoza, dok je Most u rujnu podržavalo 8,3 posto birača ili 1 posto više njih nego mjesec ranije. Uvijek je zanimljivo vidjeti konstelaciju snaga na sjeveru Hrvatske kada je riječ o rivalitetu između Reformista i HNS-a, no ni tu nema naročitih promjena. Reformisti treći mjesec zaredom uživaju nešto veću podršku glasača i trenutni rejting im je 1,1 posto u odnosu na 1,3 posto iz kolovoza, a HNS-ovci su na 1 posto podrške u odnosu na 1,1 posto iz mjeseca ranije. Većina građana u istoj anketi izjavila je kako je nezadovoljna radom Vlade (63 posto), ali njih 70 posto smatra kako prijevremenih izbora neće biti.

Komentari