Cvetko: Habuš bi trebao znati da se stipendije raspisuju prije početka akademske godine

Objavljeno: 07.10.2015. 14:01

Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:10

Nije dugo trebalo čekati reakciju oporbene stranke u našem gradu na jučerašnju prozivku gradonačelnika Gorana Habuša u kojoj upravo njih okrivljuje za kašnjenje gradskih stipendija u ovoj akademskoj godini. Naime, stiglo je očitovanje Kluba vijećnika HDZ-a u Gradskom vijeću u kojemu, koristeći priliku, ne samo da demantiraju navode varaždinskog gradonačelnika već ga dodatno optužuju za nesposobnost, prezentiranje lažnih činjenica i neadekvatno vođenje grada.

Po dobrom starom običaju prebacivanja loptice sa HDZ-a na Kukuriku koaliciju i obrnuto, Klub vijećnika proziva četvoricu vijećnika SDP-a za njihov izostanak, što, prema njihovom mišljenju, znači da pogreška i nije pogreška ako ju uradi i netko drugi – to je onda već i način ponašanja. Zanimljivo je da i uz prisutnost tih četvorice vijećnika Habuš vjerojatno ne bi imao dovoljan broj vijećnika za osiguravanje kvoruma, pa umjesto da se obje strane prestanu baviti kalkulacijama, mogli bi početi odrađivati svoje obveze za koje su izabrani.

>>Vijeće ponovno bez kvoruma, Habuš: "Zbog oporbenog igrokaza kasnit će stipendije!" 

U svojem obraćanju HDZ-ovci u pitanje dovode i transparentnost, čak i zakonitost Habušova mandata i ističu kako je na raspolaganju imao čak milijardu kunu proračunskih koje je iskoristio za projekte koji do danas nisu završeni, a javnosti „laže o visini ostvarenih priljeva u prvih šest mjeseci ove godine“. Zanimljivo bi bilo usporediti visinu ostvarenih priljeva i njihovu struktura za vrijeme trajanja obje vlasti pa tek nakon toga donositi konkretne zaključke o efikasnosti i jednih i drugih.

 Iznenađuje činjenica kako se velika pažnja, i od strane vladajućih i od strane oporbe, pridodaje izgradnji prvog parka za pse, dok su se na problem gradskih stipendija osvrnuli tek kratko. Jedni druge međusobno optužuju za podbacivanje ovog projekta još u srpnju ove godine zbog nemogućnosti rebalansa proračuna, kao da zaboravljaju da će se kućni ljubimci nekako snaći u mnoštvu zelenih površina našeg grada, no izostanak stipendija ponovno dovodi do novih, daleko ozbiljnijih problema u društvu. S jedne strane radimo na promociji grada kao nove važne obrazovne odrednice naše zemlje, dok s druge na obrazovne probleme očito ne obraćamo (dovoljno) veliku pažnju.

Iako su suprotnih političkih stajališta, akterima ove priče nešto je zajedničko. Tvrde kako gradsko vijeće nije dječji vrtić u čemu se i mi možemo složiti sa njima, no zašto se onda stvara dojam kako je situacija suprotna i nalikuje grupi vrtičke djece koja se prepucavaju koji je prvi započeo svađu dok „tete“ nema u blizini?

 

 

 

Komentari