sjednica gradskog vijeća

HDZ: Loše tvrtke pokvarit će bilancu Parkova, Vartop likvidirati, Aquacity u zakup

Gradski HDZ ističe kako točka o pripajanju pripajanju trgovačkih društava Aquacity, Vartop i Gradske tržnice Parkovima nije dovoljno pripremljena...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 29.03.2022. 08:39

Zadnja izmjena: 29.03.2022. 09:25

Vijećnici HDZ- će na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća podržati rebelans proračuna, no u priopćenju za medije ističu kako točka o pripajanju pripajanju trgovačkih društava Aquacity, Vartop i Gradske tržnice Parkovima nije dovoljno pripremljena.

Iz HDZ-a navode kako će rebalans proračuna podržati jer su, kako kažu, obuhvaćeni projekti na kojima su inzistirali prilikom davanja podrške u donošenju proračuna Grada Varaždina za 2022. godinu.

- Radi se o obnovi Habdelićevog trga, Ulice Vatroslava Lisinskog i Kneginečke ulice u Gornjem Kućanu, postavljanju rasvjete u Bombellesovoj ulici na Banfici koju čekamo već godinama te otkupu zemljišta za izgradnju Regionalnog centra civilne zaštite – rekao je predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Grada Varaždina Damir Habijan i dodaje kako gradski HDZ zahtijeva da se rebalansom proračuna iznađu i sredstva za obnovu dječjeg igrališta u Črncu Biškupečkom.

'Ne vidimo svrhu'

Što se tiče cijene odvoza otpada, HDZ predlaže da socijalno najugroženije skupine plaćaju uslugu odvoza otpada 25 kuna manje od ostalih. Uz to, u priopćenju ističu kako ne vide svrhu pripajanja trgovačkih društava Aquacity,Vartop i Gradske tržnice Parkovima.

- Postoji bojazan da će loše bilance Aquacityja i Vartopa pokvariti bilancu tvrtke Parkovi. Vartop bi trebao ići u stečaj ili likvidaciju, a Aquacity dati u koncesiju ili zakup. Očekujemo da se prijedlozi ovakvih odluka puno bolje i konkretnije pripreme jer uz viziju moraju postojati i izračuni troškova, ušteda, plan isplativosti  – zaključio je Habijan.

Komentari