svečanost

Damir Habijan sudjelovao na obilježavanju 245. obljetnice Pravnog fakulteta u Zagrebu

Objavljeno: 04.11.2021. 20:44

Zadnja izmjena: 04.11.2021. 20:44

Saborski zastupnik i predsjednik GO HDZ-a Grada Varaždina Damir Habijan danas je kao izaslanik predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića sudjelovao na obilježavanju 245. obljetnice i Dana Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Svečanost se održala u Zlatnoj dvorani Hrvatskog instituta za povijest, a pozdravnim su se govorima obratili predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, izaslanik predsjednika Orsat Miljenić, predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović, predsjednik Vrhovnoga suda Radovan Dobronić, izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba Damir Bakić, rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras te dekan Pravnog fakulteta Ivan Koprić. U sklopu svečanosti dodijeljene su plakete umirovljenim profesorima fakulteta te Dekanove nagrade studenticama i studentima.

Habijan je u svom govoru čestitao umirovljenim profesorima, upravi fakulteta i studentima. - Pravni fakultet u Zagrebu je jedan od kotačića koji mora pokretati promjene, školovanjem budućih pravnika, sudaca, a danas se upravo te profesije često spominju u negativnim kontekstima te ih se često pokušava izložiti raznim pritiscima. Na nama je, kao i na studentima da ovu profesiju shvate ozbiljno i odgovorno te svojim primjerom te doprinesu stvaranju pravosudnih standarda kojima težimo - rekao je Habijan.

Rekao je i kako je učinkovito pravosuđe, uz javnu upravu i upravljanje državnom imovinom jedan od strateških ciljeva Nacionalne razvojne strategije RH do 2030. godine. - Reforma pravosuđa jedan je preduvjeta za budući gospodarski rast, ali i za vraćanje povjerenja građana u institucije. Tu je važna i suradnja naših institucija pa tako i suradnja Pravnog fakulteta s tijelima sudbene, zakonodavne i izvršne vlasti - rekao je.

Komentari