Dan ljubaznosti u prometu: učenici zabilježili (ne)savjesne vozače

Objavljeno: 07.12.2015. 12:31

Zadnja izmjena: 23.02.2016. 10:02

Foto: Nikola Kokotec

Učenici Strojarske i prometne škole Varaždin četvrtu godinu zaredom u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave varaždinske proveli su akciju „Dana ljubaznosti u prometu“...

Akcija se danas provodila od 10 do 12 sati, a njome se obuhvatilo jedanaest najfrekventnijih pješačkih prijelaza u blizini centra Varaždina. Cilj akcije je uspostaviti tolerantniji odnos između vozača i pješaka, odnosno potaknuti vozače da poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima. 

Raskrižja na kojima su učenici bilježili vozače bila su: Stanka Vraza - Hallerova aleja, Zrinski Frankopana - Kapucinski trg, Stanka Vraza - Graberje, Trg bana Josipa Jelačića - Frana Kurelca, Augusta Cesarca - Anina, Petra Krešimira IV - Preradovićeva, Kapucinski trg - Tome Blažeka te Stanka Vraza - Braće Radića. 

Učenici su na odabranim prijelazima zabilježili podatke o savjesnim i nesavjesnim postupcima vozača te podijelili  letke s apelom za ljubazno ponašanje prema pješacima.

Nakon završenog bilježenja podataka i odabira određenog uzorka vozača koji su pravilno postupali u prilazu pješačkom prijelazu, odabrat će se najsavjesniji vozači grada Varaždina za koje će biti osigurane nagrade. Akcija se provela pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, uz suradnju Policijske uprave, gradske Turističke zajednice i HAK-a.

Komentari