'u fokusu regionalni projekti'

Dan nakon otvorenja Pelješkog mosta Plenković okupio vrh HDZ-a, tema je bila i brza cesta

Objavljeno: 28.07.2022. 09:38

Zadnja izmjena: 28.07.2022. 09:49

Foto: HDZ Facebook

Dan nakon otvorenja Pelješkog mosta ponovno je zasjedao vrh HDZ-a, odnosno malobrojno deseteročlano Predsjedništvo stranke, u kojem se, kao što smo pisali, od lipnja ove godine nalazi i prvi čovjek lokalnog HDZ-a Anđelko Stričak.

Tema sastanka nakon kojeg je Andrej Plenković sinoć održao presicu, kako se može čuti, bilo je više. Nakon Pelješkog mosta koji je nacionalno i povijesno značajan projekt, u fokusu razgovora bili su i veliki regionalni projekti. Šef HDZ-a komentirao je i posljednji rejting stranke, koja je i dalje stabilno i s velikom prednošću prva.

'Bilo je spektakularno'

- Drago nam je što se otvorenje Pelješkog mosta realiziralo na ovako spektakularan način. Most će omogućiti brži put prema Dubrovačko-neretvanskoj županiji i bolje turističke rezultate. Ponosni smo na to postignuće. Izražavamo i zadovoljstvo rejtingom naše stranke od 29,1 posto. To je snažna, kontinuirana potpora i pokazatelj da naše poteze podržava veliki broj gradova – poručili su između ostaloga u priopćenju nakon sastanka.

Veliki regionalni projekti

Na sjednici je bilo riječi i o proslavi Dana pobjede 5. kolovoza. Kada je riječ o velikim regionalnim projektima, na području Varaždinske županije kao prioritet ove županijske vlasti istaknuta je brza cesta Varaždin-Ivanec, koja je zapravo u širem smislu i regionalni projekt, jer se odnosi i na Međimursku i na Krapinsko zagorsku županiju. Naziv joj je Zagorska magistrala, zbog čega je Stričak u srpnju prošle godine inicirao oformljavanje Saveza za Sjever oko zajedničkih cestovnih interesa.

U HDZ-u su nakon sastanka objavili i pregled nadolazećih aktivnosti tijekom ljeta.

Komentari