jedna u nizu aktivnosti

U organizaciji SDP-a u Gornjem Kućanu održana tribina za poljoprivrednike

Objavljeno: 04.11.2016. 19:47

Zadnja izmjena: 05.11.2016. 10:26

Foto: Petra Mlinarić

Danas je u Društvenom domu u Gornjem Kućanu u organizaciji varaždinskog SDP-a održana tribina za poljoprivrednike na kojoj su agronomkinje, Dijana Vidović i Simona Murković prisutnima pružile korisne savjete o uzgoju povrća.

Na tribini je bio prisutan i Alen Kišić, predsjednik varaždinskog SDP-a i zamjenik župana koji je istaknuo kako je ovo samo jedna u nizu aktivnosti kojom se SDP kao stranka želi približiti ljudima, i to ne političkom temom nego onom životnom, koja zanima ljude.

- Veseli me dobar odaziv, svi ljudi koji su došli se bave poljoprivredom, osigurali smo na neki način jedan besplatan savjet. - rekao je Alen Kišić.

Na tribini se govorilo o važnim čimbenicima u proizvodnji povrća od pravilnog izbora  vrste povrća, odabiru i pripremi tla, pravilnom navodnjavanju, o pH vrijednosti tla koja utječe na kvalitetu i prinos povrća i sličnim korisnim temama za poljoprivrednike.

Predsjednik varaždinskog SDP- a je ovom prilikom najavio ovakve aktivnosti i u drugim mjestima, tako će sljedeća tribina biti održana u Gojancu kroz nekoliko tjedana.

 

Komentari