na otvorenju reciklažnog dvorišta

Štromara smo pitali za komentar odlaska Vlašića iz Varkoma, Josipa Drevena iz HNS-a

Objavljeno: 10.07.2017. 15:42

Zadnja izmjena: 10.07.2017. 16:13

Foto: Luka Šalamun

Jedan od gostiju današnje svečanosti bio je i donedavni župan - a sada ministar graditeljstva i potpredsjednik vlade - Predrag Štromar. Izazvao je pozornost novinara i odgovarao na razna pitanja - a i mi smo mu postavili jedno od njih.

eTV/FOTO: U Varaždinu otvoreno novo reciklažno dvorište vrijedno 4,5 milijuna kuna

Tako je novinare zanimalo ima li Varaždin potporu vlade da postane zeleni grad.

- Ovo reciklažno dvorište je jedan od manjih projekata, a u potpunosti će biti zeleni grad kad Piškornica postane pravi regionalni centar. Ministarstvo okoliša i Hrvatske vode u sljedećih nekoliko godina uložit će milijardu kuna u zaštitu okoliša. - izjavio je Štromar.

Medije je zanimalo i hoće li vlada osigurati sredstva za javno-privatno partnerstvo o kojemu je nedavno govorio i župan Čačić.

- Kad smo izgradili ona 32 objekta od 2007. do 2009. godine imali smo osigurana sredstva u državnom proračunu. Zadnje 2 godine nema tih sredstava u proračunu, pa Županija godišnje gubi 15 milijuna kuna. Ja ću raditi na tome da se ako treba i promijene i zakoni kako bi se osigurala sredstva. - rekao je Štromar, dodajući kako će se novim zakonom o financiranju jedinica lokalne samouprave osigurati veća sredstva za siromašnije jedinice, pa bi tu mogao biti i model rješavanja problema škola.

'Jaki smo kao i prije'

Štromar je po pitanju najava poskupljenja struje saopćio kako će nekog poskupljenja sigurno biti, ali da još nije određeno koliko.

- Oni koji sada najviše zazivaju "Zašto će poskupjeti struja?" nisu to riješili kad je trebalo. - kazao je Štromar, pritom niječući da odgovornost pada na njegovog donedavnog stranačkog šefa Ivana Vrdoljaka. 

Nas je zanimalo kako procjenjuje realnu snaga HNS-a na županijskoj razini i kako komentira odlazak Vlašića s funkcije direktora Varkoma, Josipa Drevena iz HNS-a.

- Naša je stranka na županijskoj razini isto jaka kao što je i bila, imamo 10 načelnika i gradonačelnika, a od 104 vijećnika koje smo dobili 2 više nisu članovi HNS-a. - uzvratio nam je Štromar, ostavljajući pitanje o Vlašiću i Drevenu neodgovorenim.

Komentari