17 točaka

Danas sjednica Gradskog vijeća, oko ovih točaka će se najviše lomiti koplja

Objavljeno: 30.03.2022. 09:31

Zadnja izmjena: 30.03.2022. 09:31

Danas se održava druga ovogodišnja sjednica Gradskog vijeća, za koju su predsjednica Gradskog vijeća Zdravka Grđan i nekoliko vijećnika najavili da će biti "iscrpna i maratonska".

Dnevni red današnje sjednice sadrži 17 točaka, a oko nekih se očekuje burna rasprava. Između ostalog, vijećnici će danas raspravljati o izmjenama i dopunama proračunskih dokumenata Grada Varaždina, te prijedlogu odluke o otkupu nekretnine od Veterinarske stanice Varaždin. Najveća se rasprava očekuje kod 6. točke koja se odnosi na prijedlog odluke o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada, zbog koje je na sjednicu pozvan i direktor Čistoće Zoran Svetec.

Također, vijećnici očekuju opširnu raspravu kod 7. točke koja se pak odnosi na prijelog odluke o pripajanju trgovačkih društava Aquacity, Vartop i Gradska tržnica Trgovačkom društvu Parkovi. Podsjetimo, tu su odluku gradonačelnik Neven Bosilj i Zdravka Grđan predstavili prilikom nedavne najave sjednice Gradskog vijeća, a vijećnici iz redova HDZ-a na nju su se osvrnuli riječima kako "nije dovoljno pripremljena" te kako će imati negativne posljedice na bilancu Parkova, dok su vijećnici NL Ivana Čehoka su odluku na konferenciji za medije nazvali "glupom, nepripremljenom i totalnom papazjanijom". 

- Grad Varaždin je stava da je u gospodarskom interesu svih navedenih
društava, kao i Grada Varaždina kao njihovog jedinog člana, da se provede njihovo međusobno poslovno, organizacijsko, financijsko i pravno pripajanje radi ostvarenja što veće dobiti i smanjenja operativnih i financijskih troškova poslovanja - stoji u spomenutoj Odluci.

Komentari