Darinko Kosor: Ivan Čehok bio je dobar gradonačelnik Varaždina!

Objavljeno: 23.05.2015. 12:43

Zadnja izmjena: 25.03.2016. 11:10

Foto: Josip Novak

Varaždin je u subotu domaćin obilježavanja 26. godišnjice Hrvatske socijalno liberalne stranke, prvoosnovane stranke u demokratskoj Hrvatskoj. Upriličena proslava okupila je podosta mlađih i starijih članova stranke, među kojima je bio i Dražen Budiša...

U dvorani Skupštine Varaždinske županije pred okupljenima je Josip Budimir, ekonomski strateg HSLS-a, predstavio svoje viđenje Hrvatske, koja je po njemu – osuđena na uspjeh.

- HSLS zagovara strukturne reforme za kojima je potreba sve veća, na što nas upućuju i svi makroekonomski stručnjaci u okruženju. U aktualnoj Vladi loše pripremaju projekte i traljavo ih provode te nema pozitivnih efekta. Hrvatsku se danas zato percipira kao brod kojeg nitko ne vodi, koji je bez motora i bez prave posade. Svi takvi „brodovi“ završavaju razbijeni na hridima – slikovito je opisao našu stvarnost Budimir, kojem ipak ne nedostaje optimizma kada je u pitanju izlazak iz krize.

Naime, on rješenje vidi u kvalitetnoj politici koju zagovara HSLS sa svojim partnerima. Pun optimizma, ali i sjete bio je predsjednik HSLS-a Darinko Kosor, koji se u svojem obraćanju okupljenima s pijetetom prisjetio svojih prethodnika, među kojima je i Ivan Čehok.

- Čestitam 26 rođendan svim članovima stranke i građanima Hrvatske jer HSLS je bio prva politička stranka koja je željela samostalnu Hrvatsku i demokratsko društvo. Mi nismo stranka koja zaboravlja svoje predsjednike. Želim se sjetiti pokojnog Vlade Gotovca, ali i Ivana Čehoka, koji je bio dobar gradonačelnik Varaždina – rekao je Kosor o bivšem varaždinskom gradonačelniku dodavši da se ne želi upuštati u druge, s njim povezane analize i rasprave.

Miljenko Ernoić, predsjednik županijskog vodstva stranke pozvao je svoje kolege i goste da u ovoj prigodi razgledaju Varaždin, a Draženu Budiši, koji ni u Varaždinu nije bio raspoložen za davanje izjava, poklonio je knjigu „Zagorski puran“.
 

Komentari