purgari na podjeli jaja

Darko Detelj: 'Varaždinska građanska garda se ne smije koristiti za političku promociju'

Objavljeno: 13.04.2017. 16:36

Zadnja izmjena: 13.04.2017. 16:42

Foto: Reformisti

Na prisutnost Purgara tokom današnje podjele uskršnjih jaja župana Predraga Štromara i njegovog zamjenika, Alena Kišića, svojim je priopćenjem reagirao i Darko Detelj, kandidat za zamjenika gradonačelnice Natalije Martinčević.

Detelj, koji je također član Varaždinske građanske garde, u svom priopćenju ističe da Varaždinska građanska garda djeluje od 1750. godine i da se  kao nezaobilazan simbol Grada Varaždina ne može i ne smije koristiti za političku promociju i u svrhu predizborne kampanje bilo koje političke opcije, i nije dobro što se poziv radio postaje na humanitarnu akciju većim dijelom pretvorio u promidžbeni skup jedne političke opcije i njihovih kandidata za gradonačelnika odnosno župana.

<<Štromar i Kišić na tržnici mnoštvu građana dijelili 6000 jaja za Uskrs

- Varaždinska građanska garda, tim više što je rješenjem Ministarstva kulture Republike Hrvatske dobila svojstvo nematerijalnog kulturnog dobra, uvijek je na usluzi i predstavljanju Grada Varaždina diljem Hrvatske i Europe, a ne pojedinaca i političkih stranaka. – rekao je Detelj i dodao kako je i poželjno da se  Varaždinska građanska garda odaziva na pozive na humanitarne akcije te na taj način daje svoj doprinos istima, no one se ne  mogu i ne smiju koristiti u svrhu političke kampanje.

- Naš nadzapovjednik je uvijek bio i biti će varaždinski gradonačelnik odnosno gradonačelnica, a ne tek kandidat na tu istu funkciju. – zaključio je Detelj.

 

Komentari