Darko Hrenić: Narednih mjeseci mene i moju obitelj čeka pljuvanje i vrijeđanje

Objavljeno: 24.12.2014. 12:03

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Zoran Stanko

Nakon što na sinoć održanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Novog Marofa Hrenićev prijedlog proračuna za 2015. godinu nije prošao, dosadašnji novomarofski gradonačelnik Darko Hrenić javnosti se obratio priopćenjem za medije u kojem, između ostaloga, Sinišu Jenkača, Ivicu Šanteka i Marijana Kopjara proziva za "izazivanje višemjesečne krize vlasti u Novom Marofu" te "nametanje nepotrebnog troška do 400 tisuća kuna za nove izbore".

Odgovornim napose smatra "one koji su odluku za rušenje proračuna već davno najavili, kad još nisu ni vidjeli novi proračun", zbog čega su, kako kaže, mnogi projekti "dovedeni u pitanje i vjerojatno će propasti".

- Do izglasavanja proračuna u proljeće nema tko potpisati važne ugovore pošto će povjerenik vlade voditi samo osnovne funkcije Grada - kaže Hrenić te za primjer navodi projekte kao što su primarna selekcija otpada, koja je, kako kaže, u zadnjoj fazi realizacije i spremna za potpis, zatim nabava dva milijuna kuna vrijednog komunalnog vozila te konačno potpisivanje ugovora za sanaciju odlagališta Čret vrijednu, kako kaže Hrenić, 20 milijuna kuna iz EU fondova.

>>VIDEO/FOTO: Izvanredni izbori u Novom Marofu, srušen Hrenićev proračun za 2015.

Poziva zato građane Novog Marofa "da budu strpljivi narednih nekoliko mjeseci te da izađu na izbore i pokažu da ih ne zanima politika pljuvanja, vrijeđanja, obmanjivanja i rušenja pod svaku cijenu".

- To je ono što moja obitelj i ja sve vrijeme mojeg mandata trpimo, a sigurno nas čeka i narednih mjeseci - kaže Hrenić te napominje da je "uložio ogromnu energiju" da Novi Marof ne bude primjer iskorištavanja lođeg zakona prema kojemu se proračun može rušiti "bez ikakvih pravih argumenata".

- Nažalost to se ipak dogodilo. Vođenje Grada u ovih 6 godina, koliko sam gradonačelnik, bilo je vrlo teško, ali iz godine u godinu realizirani su veliki projekti. Isto tako vodio sam računa da sve naše ustanove, udruge i svi proračunski korisnici redovito dobivaju sredstva iz našeg proračuna - napominje Hrenić u svom priopćenju te vijećnicima HNS-a, SDP-a, HSU-a i Reformistima zahvaljuje na podršci.

- Zahvaljujem svim građanima Novog Marofa na podršci i povjerenju kojeg mi ukazuju već 9 godina i svima koji su u meni vidjeli osobu koja može uspješno voditi Grad u ovim teškim i recesijskim vremenima. Ispričavam se svima kojima nisam ispunio njihova očekivanja ali to mi sigurno nije bila namjera - zaključuje svoje priopćenje.

Komentari