obrat kakav nitko nije očekivao

IGRE BEZ GRANICA Darko Hrenić osniva vlastitu stranku: "Imam stotinjak sljedbenika!"

Objavljeno: 21.02.2017. 13:50

Zadnja izmjena: 21.02.2017. 14:35

Nakon što je nedavno napustio Reformiste i Radimira Čačića, inače svog dugogodišnjeg prijatelja i partnera u tenisu, s čime se javno ponosio, bivši novomarofski gradonačelnik sada se prema svemu sudeći odvažio na korak kakav lokalna politička scena ne pamti.

Prema informacijama iz više izvora Darko Hrenić osniva vlastitu stranku i trenutno okuplja članstvo, a da informacije nisu lažne, neizravno nam je potvrdio i sâm Hrenić kojega smo pitali za izjavu.

- U ovom trenutku slijedi me stotinjak ljudi, dio iz Reformista dio onih koji bi se udružili s nama, međutim tek za dva dana ćemo donijeti službenu odluku i o svemu izvjestiti javnost – rekao nam je Hrenić pomalo zatečen našim pitanjem, ali ne negirajući informaciju da osniva stranku.

Podsjetimo se, prvotno je njegov plan bio kreirati nezavisnu listu sa lokalnim HNS-ovcima i SDP-ovcima, pri čemu bi sa Zoranom Šantekom bio kandidat za zamjenika gradonačenika Mladenu Smoljancu.

>>Reformisti u Novom Marofu od danas više ne postoje - svi idu na nezavisnu listu

>>Hrenić bio pod pritiskom ili često mijenjao mišljenja? HNS nejedinstven protiv Siniše Jenkača!

>>EKSKLUZIVNO Darko Hrenić napustio Čačića i Reformiste!

Bio i član HDZ-a?

U ovom sllučaju otvoreno je pitanje namjerava li Hrenić krenuti samostalno u utrku za gradonačelnika, kandidirajući se po treći put. Ranije, još kao član Reformista Hrenić je jasno istaknuo ambiciju da će se kandidirati za župana, a jedna od stvari zbog koje je zaiskrilo izemđu njega i HNS-a bila je ta što je na svoju ruku istaknuo kandidaturu za Hrvatski sabor.

Prije nego što je postao član HNS-a, Hrenić je navodno bio član HDZ-a, što on kategorički negira premda se o tome često moglo čuti na Gradskom vijeću u Novom Marofu. Riječ je, dakle, o još jednom zaokretu, ali ovaj put možda najvećem u cijeloj njegovoj političkoj karijeri. Zasad je nepoznato kako će se zvati stranka.

Sve više je, s druge strane, kako doznajemo nezadovoljnika u HNS-u, te se može čuti kako je Zoran Šantek o zajedničkom nastupu sa Smoljancem i Hrenićem donio odluku na svoju ruku.

Komentari