priopćenje za medije

Davor Patafta: Donirat ću sve naknade koje sam primio kao gradski vijećnik!

Objava Lige za Varaždin

Objavljeno: 13.04.2021. 11:54

Zadnja izmjena: 15.04.2021. 15:11

Foto: Objava Lige za Varaždin

Objava Lige za Varaždin:

Davor Patafta iz Lige za Varaždin ususret lokalnim izborima poručuje kako je vrijeme da o tri milijarde kuna vrijednoj imovini Grada Varaždina počnu odlučivati'sposobni i iskusni, a ne podobni.

Liga za Varaždin sa svojom listom također kreće u utrku za Gradsko vijeće, a Davor Patafta kaže:

- Varaždinke i Varaždinci plaćaju prirez i veliku komunalnu naknadu jer neki ljudi u gradskom vijeću nisu bili dovoljno educirani. Najlakše je ljudima uzeti novce, a da se unaprijed razmišljalo, prirez se odavno mogao ukinuti - poručuje ovaj gradski vijećnik i dodaje kako će donirati sav novac koji mu je sjeo na račun od 2017. godine za angažman u Gradskom vijeću i stručnim Odborima.

Poslati ih u mirovinu!

I Čačića i Čehoka, kaže Patafta, trebalo bi poslati u mirovinu.

- Ekstremna je sramota da jedan župan i gradonačelnik ne mogu sjesti i ljudski razgovarati ni pola sata, a posebno usred pandemije i gospodarske krize u kojoj se nalazimo. Sramota je i da propali poduzetnik Čačić drži predavanja i ima bilo kakav utjecaj. To je jedinstveni slučaj u Europi da čovjek koji je propao 30 puta i dalje ima političku funkciju - zaključuje.

Spasili milijune kuna građana

Davor Patafta, varaždinski je poduzetnik i jedan od osnivača Lige za Varaždin. Za razliku od onih koji u životopisu nemaju ništa osim staža u javnoj službi, a jedino iskustvo stekli su ispunjavanjem zadataka stranačkih čelnika, Patafta osmišljava projekte i ostvaruje ih. Više od 30 godina je u poslovnom svijetu, radi i stvara. U Gradsko vijeće stupio je 2017.godine u jeku naslijeđenih afera u gradskom tvrtkama, a bio je i član gradskog Odbora za financije i proračun. Ukazivao je da se u Varkomu zarađeni novac drži oročen na računu, kao i na sporne i potencijalno opasne odluke gradonačelnika Čehoka i Gradskog vijeća. 

Podsjećamo, prvi su sumnju u vjerodostojnost Bioinstitutovog izvješća, temeljem kojeg se 2019. godine brzopleto zaključivalo da se otpad iz Brezja ne treba prethodno obraditi, već samo odložiti, izrazili Davor Patafta i Vlado Sevšek, vijećnici Lige za Varaždin. No, vladajući u Gradu nisu ih poslušali, premda su Patafta kao potpredsjednik Gradskog vijeća i Sevšek, koji je poznati varaždinski pravnik, argumentirano ukazivali na opasnosti kojima se Grad izlaže ukoliko Grad (tada) po treći put krene u novu javnu nabavu za zbrinjavanje bala po Bioinstitutovim analizama. Tu se, zapravo, zbog odlučivanja o načinu rješavanja najvećeg varaždinskog ekološkog i političkog problema, na lažnim i krivim temeljima, skrivala opasnost da se Grad i Varkom opet osramote. Bale su na kraju do ostale u Brezju i dalje nanose štete u okolišu, a zbrajaju ih i u Varkomu. Naime, ovoj gradskoj tvrtki zbog svega je narušen ugled, a zbog ponovljenog uzorkovanja baliranog otpada u dva akreditirana laboratorija nastali su tvrtki nepotrebni troškovi od čak 240.713 kuna… Time su Davor Patafta i Vlado Sevšek spasili Grad od nove štete i sramote te tužbe od mogućih 80-ak milijuna kuna jer se naknadno ispostavilo da su bili 100 % u pravu.

Podsjetimo i na nedavnu situaciju, kad se Grad Varaždin neobjašnjivom odlukom vladajućih našao u apsurdnoj situaciji da prodaje dio zemljišta koje je prema GUP-u rezervirano za prolazak važne javne prometnica. Postavljalo se stoga pitanje: hoće li Grad Varaždin u budućnosti biti primoran od privatnika kupiti nešto što će mu sada prodati? Zahvaljujući Pataftinom upozorenju, Grad je odustao od sporne odluke, ali je šteta učinjena. Stoga je bjelodano da kada bi u Gradskom vijeću sjedilo više sposobnih, a manje podobnih, bilo bi i manje šteta. Nažalost, tu štetu na kraju plaćaju građani, isti oni koji i pune proračun.

Komentari