Deklaracija o gradu poželjnom za život: Grad Varaždin postaje smetlište Hrvatske

Objavljeno: 30.03.2015. 16:56

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Arhiva eVaraždin.hr

Iako je predstavljanje Deklaracije o gradu poželjnom za život najavljena za 1. travnja, ne radi se o prvoaprilskoj šali, već o inicijativi gradskih vijećnika Željka Bunića i Zlatana Avara.

Deklaracija je jedna zanimljiva tema koja se prije svega tiče najvećeg varaždinskog problema – smeća.

Deklaracija se prije svega tiče toga da naš barokni grad Varaždin postaje smetlište Hrvatske, a mislimo da to treba promijeniti. Deklaraciju planiramo dati u Gradsko vijeće Grada Varaždina da se na razini politike kaže i pošalje jasna poruka da grad Varaždin ne želi i neće postati smetlište Hrvatske – rekao nam je Željko Bunić jedan od inicijatora ove Deklaracije.

O čemu se točno radi, saznat će se 1. travnja na sazvanoj konferenciji za novinare. No, kako doznajemo, povod je varaždinsko smeće, ali ovog puta ono buduće i tuđe.

Naime, MBO je navodno zatražio okolišnu dozvolu za povećanjem količine otpada kojeg mogu obraditi, što bi značilo da bi se u Varaždin uvozilo smeće iz drugih gradova. Ne bi bilo u tome ništa sporno da se ne radi o 10 puta većoj količini smeća od one koju proizvedu sami Varaždinci.

Ideja Deklaracije jest da Varaždin pošalje jasnu poruku kako ne želi tuđe smeće, ali više o svemu bit će poznato nakon njena predstavljanja prvog aprila.

Komentari