Delegati Hrvatske narodne stranke 3. izborne jedinice odnosno Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-zagorske županije održali su zajednički sastanak u srijedu u Varaždinskoj županiji na koji je stigao i predsjednik stranke Ivan Vrdoljak.

Središnja tema okupljanja bila je prezentacija postignutih rezultata HNS-ovih ministara, i stranke u cijelosti, nakon ulaska u Vladu RH. Posebno su istaknuti rezultati rada u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja koje je, kako su rekli, lider među svim ministarstvima po povlačenju EU sredstava. - To je ministarstvo već sada na realizaciji 94 posto ugovorenih sredstava, a sada se kreće u realizaciju mogućnosti korištenja sredstava koja su bila namijenjena drugim ministarstvima, ali nisu iskorištena - rečeno je na sastanku.

Kako poručuju iz stranke, jedan od najvećih rezultata tog ministarstva su projekti energetske obnove gdje se širom Hrvatske uređuje oko 1400 javnih objekata, među njima oko 400 škola i 100 vrtića. Istaknut je i projekt subvencioniranja stambenih kredita za mlade gdje je do sada više od 5300 obitelji osiguralo svoj dom, a u tim je obiteljima rođeno više od 900 djece.

Istaknuto je i reforma obrazovanja, koju je Hrvatska čekala više od 20 godina, a koja je ušla u sve hrvatske škole, a kako piše HNS u priopćenju, ona je preduvjet za daljnji razvoj društva i zemlje. - Upravo je na toj reformi, kao i poboljšanju položaja učitelja, inzistirao HNS prilikom ulaska u vladu - poručuju.

Komentari

21.11.2019. 19:21h Zadnja izmjena: 21.11.2019. 19:24