lokalni izbori 2021.

Denis Mladenović (MOST): kao župan neću zatvarati fitnese, ugostiteljske objekte i (sportske) škole

Objava kandidata za župana Denisa Mladenovića (MOST)

Objavljeno: 02.05.2021. 19:18

Zadnja izmjena: 02.05.2021. 19:31

Foto: Objava kandidata za župana Denisa Mladenovića (MOST)

Mostov kandidat za župana stava je da se ljudima ne smije uskraćivati pravo na rad, te da na čelu Županijskog stožera civilne zaštite moraju biti stručnjaci, a ne političari:

"Smatram da je bitno ono što činimo danas kako bismo stvarali i gradili bolje i vedrije sutra, međutim, primoran sam ukratko se osvrnuti na jednu stvar iz ne tako davne prošlosti.

To su bila zatvaranja fitnes centara, ugostiteljskih objekata (kafića i restorana), sportskih škola.

Ne želim ulaziti u polemike i rasprave je li to ili nije bilo ispravno, želim samo jasno i glasno izreći osobni stav oko toga, uvažio to netko ili ne.

Nitko nije nikada dokazao da su navedena mjesta legla širenja zaraze, to je prezentiralo više vrhunskih stručnjaka, a ono što znam je da je na prosjački štap bačeno niz mojih prijatelja, poznanika, obitelji i ljudi iz županije.

Vlasnici fitnes centara i nekih lokala dizali su kredite da mogu 'pokriti' troškove hladnog pogona, najma prostora.

Trojica prijatelja zauvijek su 'stavili ključ u bravu' svojih ugostiteljskih objekata i promijenila posao, a ostali su im enormni dugovi, gubitci i minusi.

Kolege sportaši, ostali su bez prihoda od vođenja treninga i sportskih škola.

Tko će, kada će i hoće li odgovarati za štetu koja im je učinjena, iskreno, ne znam.

Želim da se ubuduće to više ne događa, u situacijama kad na razini Županije budu donošene neke nove odluke ili mjere.

Dakle, kao župan oformiti ću tim stručnjaka iz više područja djelovanja; od zdravstva, ekonomije, statistike/matematike, sporta, koji će zajedničkim snagama, stručno i profesionalno prezentirati zaključke, na temelju kojih će se donositi odluke na razini Županije.

Drugim riječima, neće se više nikada ponoviti da politika bude iznad struke, a riječ političara na čelu stožera završna. To je nedopustivo i neprihvatljivo.

U borbi protiv pandemije, neophodna je šira slika i uvažavanje svih aspekata kako bi se sagledale posljedice; prvenstveno zdravstvene, ali i ekonomske i socijalne zaključio je kandidat za župana Varaždinske županije, koalicije MOST, Hrvatski suverenisti i HRAST.

Komentari