priopćenje za medije

Bosilj: Čehokove prozivke nisu dolične, mjesecima je probleme gurao pod tepih

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 11.06.2021. 14:18

Zadnja izmjena: 11.06.2021. 14:18

Neven Bosilj oglasio se priopćenjem za medije u kojem se osvrnuo na prozivke bivšeg gradonačelnika Ivana Čehoka na Facebooku, ali u nekim medijima, a tiču se otpada u Poljani Biškupečkoj.

- Današnjom izjavom bivši gradonačelnik je pokazao da mi ne misli dati niti sto dana, nego ni sto sati mira kako je to uobičajeno i kako dolikuje na početku mandata. Održati danas konferenciju kojom bivši gradonačelnik prebacuje svoju odgovornost i nebrigu za odvoz smeća krajnje je neodgovorno i neprihvatljivo. Mene, koji sam preuzeo dužnost prije 72 sata,  optužuje za svoje propuste jer već šest dana Čistoća nema kamo sa smećem. To su znali već u desetom mjesecu i propustili su na vrijeme dogovoriti kamo će se smeće odvoziti – rekao je gradonačelnil Bosilj, referirajući se na sljedeći status Ivana Čehoka na Facebooku:

- Na žalost, naša nova vlast počela je iskrcavati svježi komunalni otpad u Poljani jer nemaju kamo voziti, deponije su smanjile kapacitete. Kad smo mi prije nekoliko godina tamo dovezli krupni otpad, dakle drvo i plastiku, i to u listopadu kad nije vruće, bili smo najgori trovači. Sada ova vlast vozi svježi komunalni otpad po lipanjskim i ljetnim vrućinama, i nitko ni glasa - napisao je između ostalog Čehok.

"Mogao je, a nije"

"Po saznanju o problemu odvoza smeća koji sam zatekao, odmah sam poduzeo  intenzivne kontakte sa županom Stričakom i direktorom Čistoće Skrozom te urgentno rješavam problem koji se nikako ne smije stavljati pod tepih kako se to činilo proteklih mjeseci. Nebriga oko odvoza otpada do sada je bila krajnje neodgovorna. Za kapacitete odvoza smeća trebala se pobrinuti uprava koju je postavio Ivan Čehok, jer je on predstavljao 51 posto skupštine i mogao je o tome odlučiti na vrijeme", dodaje Bosilj.

Komentari