četiri ugovora

Dodjeljena bespovratna sredstva za energetsku obnovu zgrada u Varaždinskoj županiji, evo kojih

Podjeli ugovora nazočio je i predsjednik Vlade Andrej Plenković, koji je naglasio je da su sredstva Europske unije ogromna financijska poluga za investicije...
Objavljeno: 07.12.2023. 13:54

Zadnja izmjena: 07.12.2023. 13:55

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine uručilo je danas u Zagrebu 30 ugovora o bespovratnim sredstvima za energetsku obnovu zgrada javnog sektora, a među njima i četiri ugovora za javne zgrade u Varaždinskoj županiji.

Gradonačelnik Grada Novog Marofa Siniša Jenkač tako je preuzeo ugovor o dodjeli bespovratnih nešto više od milijun eura za energetsku obnovu zgrade javnog sektora na adresi Trg hrvatske državnosti 1 u Novom Marofu. Ukupna vrijednost tog projekta je 2,5 milijuna eura. Predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Višnjica Stjepan Križanec preuzeo je ugovor o 222.679 eura bespovratnih sredstava za energetsku obnovu zgrade DVD-a, dok ukupna vrijednost cijelog projetka doseže 534 tisuće eura.

Ravnateljica Osnovne škole "Petar Zrinski" u Jalžabetu Mirjana Kučar preuzela je ugovor o bespovratnih 1,36 milijuna eura za energetsku obnovu te škole, dok je ukupna vrijednost cijelog projekta 1,9 milijuna eura. Ravnateljica Osnovne škole "Vladimir Nazor" u Svetom Iliji Anđelka Rihtarić preuzela je ugovor o bespovratnih 978 tisuća eura za energetsku obnovu te škole, čija je ukupna vrijednost 1,53 milijuna eura.

Plenković čestitao na kvalitetno pripremljenim projektima

Podjeli 30 ugovora nazočio je i predsjednik Vlade Andrej Plenković, koji je naglasio je da su sredstva Europske unije ogromna financijska poluga za investicije, vezane ne samo za obnovu od potresa, već i za energetsku učinkovitost zgrada, izvijestili su iz Vlade.

- Ključna poruka: energetski obnovljene zgrade su zgrade koje više štede i više vrijede - kazao je čestitavši svima koji su spremili kvalitetne projekte i temeljem kriterija uspjeli u javnom pozivu.

Komentari