županijska skupština

Stričak: 'Ove fotografije prikazuju zatečeno stanje u varaždinskom Domu za starije, sramota'

Piše: Iva Habulan

Objavljeno: 21.05.2022. 08:35

Zadnja izmjena: 21.05.2022. 08:41

Na posljednjoj sjednici Županijske skuptšine našla se tema Doma za starije i nemoćne osobe Varaždin, prilikom čega je župan Anđelko Stričak fokazao fotografije zatečenog stanja u Domu, koje je nazvao "katastrofalnim".

Naime, kako je rekao vijećnik Krešimir Horvat iz redova Reformista, ministarstvo "netransparentno dodjeljuje financijska sredstva" domovima za starije i nemoćne osobe, zbog čega je onaj u Varaždinu dobiva, kako tvrdi, "već 15 godina zakinut".

- Rezultat toga je da varaždinski dom s 360 korisnika dobiva drugi najmanji iznos od svih domova i to 4,4 milijuna kuna, dok koprivnički dom koji je 25 posto manji od varaždinskog dobiva 2 milijuna kuna više. Bivši župan Čačić inicirao je sastanak na kojem je tadašnji ministar Aladrović usmeno potvrdio da će se decentraizirana sredstva bolje preraspodijeliti. Je li Varaždinska županija poduzela što da se Domu osiguraju veća financijska sredstva za podizanje kvalitete života? - pitao je Horvat.

'Čačić je imao četiri godine da riješi, pa nije'

Župan Stričak na sjednicu je donio fotografije koje prikazuju prostorije Doma za starije i nemoće osobe, a koje je prilikom odgovora pokazao prisutnima.

- Četiri godine je najsposobniji župan u Hrvatskoj rješavao i nije riješio ništa pa nam Dom umirovljenika izgleda ovako. Sramota - kaže Stričak pokazujući fotografije zatečenog stanje i nastavlja: - U tim objektima žive naši umirovljenici u Varaždinu. Sve je puno plijesni, vode, vlage, svega. Prema tome, morat ćemo se i time pozabaviti i budite sigurni da ćemo sve potrebne zahvate u Domu u ovom mandatu odraditi - rekao je.

Komentari