održana osnivačka skupština

Dominik Kobzinek na čelu mladih Reformista u Varaždinu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 14.03.2018. 11:15

Zadnja izmjena: 14.03.2018. 11:16

Gradska organizacija Reformista Varaždin je jučer održala Osnivačku skupštinu Interesnog odbora mladih. Za predsjednika jednoglasno je izabran Dominik Kobzinek, dok su za njegove zamjenike izabrani Jelena Grabar i Karlo Kišić.

Kako poručuju iz Reformista, ovaj su interesni odbor osnovali jer među mladima postoji otpor prema politici, nerazumijevanje i ne zainteresiranost, te žele poticati uključivanje mladih u svakodnevna politička pitanja.

Kobzinek je predstavio plan i program rada u kojem u prvom redu ističe tribine i aktivnosti vezane na edukaciju i obrazovanje mladih, uključivanje u aktualne svakodnevne teme koje utječu na život mladih, komunikaciju s mladima putem društvenih mreža te komunikaciju kroz aktivnosti na terenu. 

Osnivačku skupštinu otvorio je potpredsjednik Gradske organizacije Varaždin i zamjenik župana Robert Vugrin.

- Možete sjediti u kafiću i negodovati, možete pisati negativne komentare po društvenim mrežama, ali Vi ste odabrali biti ovdje danas i to je znak da ste željni promjena i zaista Vam želim da u tome uspijete. Mi ćemo stajati iza vas, pomagati vam i poticati vas u svim vašim aktivnostima - naglasio je Vugrin. 

Predsjednik Županijske organizacije Reformista Varaždinske županije i zamjenik župana Tomislav Paljak istaknuo je važnost i ulogu Gradske organizacije Varaždin u Županijskoj organizaciji.

- Gradska organizacija Varaždin je žila kucavica cijele organizacije, naša organizacija u Županiji biti će toliko jaka koliko će ju pumpati glavna arterija kroz svoju temeljnu organizaciju i Interesne odbore – rekao je Paljak. 

Na kraju same skupštine obratio se predsjednik stranke i župan Varaždinske županije Radimir Čačić istaknuvši projekte u Varaždinskoj županiji koji direktno utječu na mlade kao što su projekti u obrazovanju te brza pruga koja je posebno važna za sve buduće studente.  

- Obrazovanje je u Varaždinskoj županiji standard. U prošlom mandatu kao župan pokrenuo sam cijeli niz reformi i mjera koje danas imaju odlične rezultate, a posebno smo ponosni jer je danas u našoj Županiji upis u srednje škole gotovo 100%. Također, udvostručen je broj upisanih na fakultete kao rezultat obrazovane politike koju provodi županija  - naglasio je Radimir Čačić.

Komentari