priopćenje

Donijet novi proračun Općine Trnovec Bartolovečki s amandmanima SDP-a i HSS-a

Objavljeno: 05.02.2022. 09:49

Zadnja izmjena: 05.02.2022. 09:49

Općinsko vijeće Trnovca Bartolovečkog donijelo je novi proračun s uključenim projektima predloženih amandmanima Kluba vijećnika SDP-a i HSS-a.

Kako stoji u priopćenju, za donošenje novog Proračuna se odlučilo imajući u vidu činjenicu da je u interesu građana Općine da se krene s realizacijom planiranih i predloženih projekata od strane Kluba vijećnika SDP-a i HSS-a. Ipak, kako su naveli, smatraju da građani Općine trebaju biti obavješteni o stvarnom stanju vezano za prvobitni Proračun za 2022. godinu s obzirom da načelnica Verica Vitković "svojim izjavama u medijima obmanjuje građane netočnim informacijama".

Kako su naveli, načelnica "nije našla shodnim da surađuje s vijećnicima SDP-a i HSS-a" pa stoga nije prihvatila amandmane na prijedlog proračuna te je donijela Odluku o obustavi navodeći u obrazloženju da se radi o nezakonitim amandmanima zbog čega je Proračun bio neuravnotežen. Pritom ističu projekt obnove Agro Udruge Šemovec koji je u konačnom prijedlogu iznosio 400.000 kuna, a amandmanom se ta stavka umanjuje za 400.000 kuna te ostaje evidentirano -100.000 kuna, a Proračun je neuravnotežen za 100.000 kuna.

- Postavljamo si pitanje tko tu ne zna računati, računovodstveni program, službenik koji priprema proračun ili samo isključivo postoji namjera da se isti prikaže da je neuravnotežen. U svakom slučaju, za dobrobit mještana vrijeme je da načelnica shvati da jedino suradnjom i uvažavanjem prijedloga vijećnika iz drugih političkih opcija se mogu ostvarivati projekti i programi jer nama svima je u interesu da radimo i odlučujemo za dobrobit građana Općine - stoji u njihovom priopćenju.

Komentari