zgroženost smjenama

Zajednice žena HDZ-a: 'Da li je župan brz i hrabar samo kad se treba suprotstaviti ženama?'

Objavljeno: 30.01.2017. 12:36

Zadnja izmjena: 30.01.2017. 14:13

Foto: Arhiva

Vezano uz nedavne događaje koji potresaju Opću bolnicu Varaždin zbog smjene ravnateljice Sanje Zember te Ivane Pomahač, razrednice maloljetnog Filipa Bajsića iz Ludbrega, zgrožene smo činjenicom kako je sposobna i stručna žena, a očito s više hrabrosti od dosadašnjih ravnatelja, odgovorila lokalnim moćnicima na njihovom kadroviranju, stoji u priopćenju Zajednica žena HDZ-a 'Katarina Zrinski' Varaždinske županije.

U priopćenju dalje stoji kako je doktorica Zember zbog navedenog morala otići iako je imala podršku Stručnog i Radničkog vijeća te većine zaposlenika Opće bolnice. Također, Zajednica žena HDZ-a u svom priopćenju nastavlja kako ovakva smjena nije zabilježena ni izvršena u nijednoj županiji i kako je ravnateljica znala da zdravstveni sustav ne može i ne smije biti kadroviranje i političko nadmudrivanje kojeg u našoj županiji ne nedostaje.

U priopćenju napominju kako je doktorica Zember zasigurno zasmetala svima koji se nisu mogli nositi s time što je žena, što ne pripada niti jednoj političkoj opciji i što je mislila svojom glavom i na taj način se pokušala oduprijeti i suprotstaviti lokalnim političarima kojima je uvrijedila njihov vlastiti ego. 

'Pozivamo kolegicu Pomahač da se oglasi'

Nastavno na situaciju vezanu uz Ivanu Pomahač, Zajednicu žena HDZ-a čudi kako njezin stranački i politički kolega, dožupan Kišić jedini komentira i saziva presice, a da kolegici Pomahač nije dao ni priliku da o tom famoznom povuci-potegni slučaju konačno i ona iznese svoju verziju istine.

S obzirom kako su se izjave mijenjale iz dana u dan, mi kao Zajednica žena Katarina Zrinski Hrvatske Demokratske Zajednice pozivamo kolegicu Pomahač da se oglasi. Kao žitelji županije, grada Ludbrega i Srednje škole Ludbreg konačno želimo saznati pravu istinu, zbog čega je smijenjena iz školskog odbora i dužnosti razrednika, stoji u priopćenju.

S obzirom da je osnivač i bolnice i škola županija i da se ništa ne događa bez znanja župana Predraga Štromara, mi, kao Zajednica žena HDZ-a “Katarina Zrinski”, pitamo se da li je Župan tako revan, brz i hrabar samo kad se treba suprotstaviti  ženama?, zaključuje u svom priopćenju Zajednica žena HDZ-a 'Katarina Zrinski' Varaždinske županije.

Komentari