DORH istražuje prijavu protiv ludbreškog gradonačelnika Dubravka Bilića

Objavljeno: 20.10.2014. 10:58

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Kako piše Podravski list u svom ovotjednom izdanju, a spomenuto nam je danas i službeno potvrđeno do strane Županijskog odvjetništva, Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu provjerava navode iz anonimne prijave protiv ludbreškog gradonačelnika i SDP-ovog saborskog zastupnika Dubravka Bilića.

Naime, nepoznati prijavitelj Biliću stavlja na teret da je bez odluke Gradskog vijeća sa zagrebačkom tvrtkom T&MC, koju zastupa HSS-ov ekonomski strateg Damir Novotny, sklopio ugovor o konzultatskim uslugama vrijedan 125 tisuća kuna, što navodno nije smio jer spomenuti iznos prelazi 101 tisuću kuna ili 0,5 posto iznosa prihoda Grada.

Također, Bilića se optužuje i da je tijekom veljače i ožujka ove godine, koristeći službeno vozilo Grada Ludbrega, putovao na sjednice Hrvatskog sabora, za što su mu isplaćivani i putni troškovi, dok je on u putne naloge kao zadaću upisivao razne službene sastanke u ministarstvima i drugim institucijama.

Bilić je za eVaraždin potvrdio da je upoznat s time da u DORH-u postoji kaznena prijava protiv njega, međutim dok je istraga u tijeku navode iz anonimne prijave ne može komentirati.

- Siguran da će se pokazati da moji suradnici i ja radimo pošteno i savjesno u interesu građana Ludbrega - rekao je Bilić, uz napomenu kako su danas anonimne prijave protiv gradonačelnika "vrlo popularne" te da iznimnka stoga nije ni Grad Ludbreg.

- Kao gradonačelnik i saborski zastupnik mogu pozdraviti visoku demokratsku svijest građana Ludbrega, koji budnim okom prate rad gradonačelnika i njegovih bliskih suradnika sumnjajući da u obavljanju svoga posla krše zakon - kaže još Bilić, ali napominje i to da su u prijavi korišteni službeni dokumenti Grada Ludbrega koje je neki djelatnik proslijedio "zabrinutom poreznom obvezniku koji je prijavu predao DORH-u."

Komentari