slaganja i preslagivanja

DOZNAJEMO Koga Ivan Čehok namjerava kandidirati za župana?

Objavljeno: 13.03.2021. 10:19

Zadnja izmjena: 13.03.2021. 10:51

Foto: Arhiva

Već su poznati gotovo svi kandidati za ključne javne dužnosti na području Varaždinske županije, osim dvojice kandidata za župana: HDZ-ovog i kandidata Nezavisne liste Ivana Čehoka.

HDZ-ov kandidat, doduše, čeka još samo formalnu potvrdu i bit će to Anđelko Stričak, saborski zastupnik i predsjednik županijskog HDZ-a, čiju je kandidaturu središnjica već potvrdila. Županijski odbor formalno bi ga trebao potvrditi u sljedećih 10-ak dana, a nakon toga Stričak bi trebao i javno predstaviti svoju kandidaturu i program.

Kada je riječ o Nezavisnoj listi Ivana Čehoka, o imenu kandidata za župana, nakon Marijana Cingule koji se na to nije odlučio, još uvijek se spekulira – no to bi prema posljednjim informacijama trebao biti aktualni Čehokov zamjenik, dogradonačelnik Zlatan Avar, koji  bi svoju odluku trebao prelomiti u sljedeća dva do tri tjedna.

Ivan Čehok od svoje županijske liste svakako ne namjerava odustati, te, kako doznajemo — nastoji okupiti nezadovoljnike načinom na koji je Varaždinska županija odnosno župan Radimir Čačić vodio korona-krizu (određene ugostitelje, i dr.). U tome ujedno vidi jednu od ključnih poluga za ostvarenje svojeg županijskog rezultata.

Drugo na što se Čehok navodno oslanja – jest pojava različitih nezavisnih lista, koja je primjetna u različitim gradovima i općinama, te bi mogla biti i specifičnost predstojećih lokalnih izbora. No, kada bi se o svemu moglo znati više, zasad nije poznato...

Zlatan Avar, biografija

Zlatan Avar bio je jedan od ključnih „projektanata“ i pomagača Čehokova povratka na vlast 2017. Dotada je bio nezavisni gradski vijećnik i žestoki protivnih bivšeg gradonačelnika Gorana Habuša. Strukom je informatičar, koji je prije političkog angažmana radio na HRT-u, te se svojevremeno kandidirao i za ravnatelja HRT-a. Godine 2013. bio je kandidat i za varaždinskog gradonačelnika. Deklarira se kao politički liberal, no ne skriva da po nekim pogledima naginje u desno. Izjavio je da su ključni problemi u Varaždinu nastali upravo zbog sukoba Čehok-Čačić, a u međuvremenu – tijekom korona krize – s potonjim je i sâm došao u sukob. Tada je Radimira Čačića nazvao nasilnikom i lažljivcem, no - hoće li to biti dovoljno da se kontra njega i kandidira, preostaje da vidimo...

Komentari