Županijski HDZ večeras je oformio izborni stožer na čije je čelo imenovao Alena Runca, koji je vodio kampanju HDZ-a i za predsjedničke izbore.

Donijeta je također odluka o imenima stranačkih dužnosnika koji će biti predloženi stožeru treće izborne jedinice i središnjici stranke za listu. Predsjednik županijskog HDZ-a  Anđelko Stričak nije nam želio potvrditi o kojim je imenima riječ, međutim neslužbeno doznajemo kako je, uz njega, riječ o županijskoj vijećnici Nadici Dreven Budinski; predsjedniku varaždinskog HDZ-a Damiru Habijanu; načelnicima: Bruni Hraniću (Vidovec), Marijanu Kostanjevcu (Vinica) i Damiru Poljaku (Bednja), te zamjenici načelnika Maji Bahunek (Ljubešćica). Dosadašnji saborski zastupnik Josip Križanić, kako smo doznali, ovaj put se sasvim sigurno neće naći na listi.

- Jedino što mogu reći jest da o imenima zadnju riječ ima stožer treće izborne jedinice i središnjica stranke. Zbog toga o njima do konačne odluke ne bih želio govoriti – sve je što nam je u telefonskom razgovoru želio reći Anđelko Stričak.

Izborne liste sastoje se ukupno 14 imena, koja se moraju popuniti iz sve tri županije koje spadaju u treću izbornu jedinicu - a uz Varaždinsku županiju, to su još Krapinsko-zagorska i Međimurska županija. Od predloženih sedam imena o kojima se trenutno neslužbeno govori, na konačnu listu ući će tek njih nekolicina.

Komentari

20.05.2020. 21:00h Zadnja izmjena: 20.05.2020. 22:48

Foto: Arhiva