formiran izborni stožer

Josip Križanić ovaj put se neće naći na listi za Sabor, ali hoće Damir Habijan?

Županijski HDZ večeras je oformio izborni stožer na čije je čelo imenovao Alena Runca, koji je vodio kampanju i za predsjedničke izbore. Donijeta je također odluka o imenima stranačkih dužnosnika koji će biti predloženi...
Objavljeno: 20.05.2020. 21:00

Zadnja izmjena: 20.05.2020. 22:48

Foto: Arhiva

Županijski HDZ večeras je oformio izborni stožer na čije je čelo imenovao Alena Runca, koji je vodio kampanju HDZ-a i za predsjedničke izbore.

Donijeta je također odluka o imenima stranačkih dužnosnika koji će biti predloženi stožeru treće izborne jedinice i središnjici stranke za listu. Predsjednik županijskog HDZ-a  Anđelko Stričak nije nam želio potvrditi o kojim je imenima riječ, međutim neslužbeno doznajemo kako je, uz njega, riječ o županijskoj vijećnici Nadici Dreven Budinski; predsjedniku varaždinskog HDZ-a Damiru Habijanu; načelnicima: Bruni Hraniću (Vidovec), Marijanu Kostanjevcu (Vinica) i Damiru Poljaku (Bednja), te zamjenici načelnika Maji Bahunek (Ljubešćica). Dosadašnji saborski zastupnik Josip Križanić, kako smo doznali, ovaj put se sasvim sigurno neće naći na listi.

- Jedino što mogu reći jest da o imenima zadnju riječ ima stožer treće izborne jedinice i središnjica stranke. Zbog toga o njima do konačne odluke ne bih želio govoriti – sve je što nam je u telefonskom razgovoru želio reći Anđelko Stričak.

Izborne liste sastoje se ukupno 14 imena, koja se moraju popuniti iz sve tri županije koje spadaju u treću izbornu jedinicu - a uz Varaždinsku županiju, to su još Krapinsko-zagorska i Međimurska županija. Od predloženih sedam imena o kojima se trenutno neslužbeno govori, na konačnu listu ući će tek njih nekolicina.

Komentari