SDP-ovci na Aquacityu: Napravili smo puno, pomozite da ta istina dođe do što više ljudi

Objavljeno: 29.11.2014. 11:10

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Izvor: galerija-images/sdp-aquacity

Na varaždinskom Aquacityu u petak navečer, 28. studenoga, županijski SDP održao je svoju redovnu tematsko-izvještajnu konvenciju, na kojoj su, uz županijsko i gradsko vodstvo stranke, nazočili ministar Siniša Hajdaš Dončić, potpredsjednik Hrvatskog sabora Nenad Stazić, župan Krapinsko-Zagorske žuupanije Željko Kolar te predsjednik SDP-a Međimurske županije Mladen Novak.

Siniša Hajdaš Dončić tom prilikom je pred članovima svoje stranke istaknuo da „ekonomski čarobnjaci“ koji govore da je slika Hrvatske u zadnje tri godine mogla biti puno drukčija nikad „ne kažu punu istinu".

- Nalazimo se u prostoru koji je ograničen i zadan. Hrvatska u kojoj smo prije živjeli bila je Hrvatska koja je nerealno rasla zbog kleptokracije i pogodovanja prvenstveno građevinskom sektoru, koji se ove godine završno ispuhao. Hrvatska će sada početi skromno rasti zbog nečeg što je dobro, a to je proizvodnja i izvoz – rekao je Hajdaš Dončić, istaknuvši da će početkom nove godine zahvaljujući Mariu Habeku Vlada osigurati između 40 i 50 milijuna kuna za sanaciju klizišta na području Županije.

Obrativši se okupljenima, Nenad Stazić naglasio je, pak, da je HDZ uspio „proturiti dva spina“. Jedan da je „Hrvatska jednako HDZ“, a drugi, kako je rekao – zahvaljujući medijima, da je „Milanovićeva Vlada nesposobna“.

- Našu Vladu dočekao je rast nelikvidnosti koji je dosegao 45 milijardi kuna. Danas iznosi 30 milijardi kuna. Za male poduzetnike i obrtnike uveli smo plaćanje PDV-a po naplaćenom poslu, predstečajnom nagodbom spasili smo 30 tisuća radnih mjesta, a projektom fiskalizacije podigli smo nadzor nad novčanim tokovima koji su prolazili mimo zakona – rekao je između ostaloga Stazić, istaknuvši i to da su 2011. godine zatekli 205 tisuća radnika kojima nisu isplaćivane plaće i uplaćivani doprinosi, a danas ih ima 30 tisuća.

- Dakle, mi nismo nesposobni, napravili smo puno i još imamo godinu dana u kojoj očekujemo investicije, pa pomozite da ta istina dođe do što većeg broja ljudi – pozvao je Stazić varaždinske SDP-ovce, a slično je naglasio i župan Krapinsko-Zagorske županije Željko Kolar:

- Sjetite se 2003. godine, kada smo glatko izgubili izbore nakon svih reformi koje smo napravili. Imali smo rast BDP-a od 5,6 posto, ali je okruženje u kojem smo se nalazili isto tako raslo. Okruženje koje je sada u zemljama oko nas jednostavno ne dopušta tako ogroman rast. Nemamo se čega sramiti, nego treba čvrsto stajati iza odluka Vlade i reformi. Socijaldemokracija 21. stoljeća je besplatno školstvo, zdravstvo, pomoć ugroženim skupinama i manjinama.

{gallery}sdp-aquacity{/gallery}

Komentari