pomoć države

Vlada isplaćuje pomoć bolnicama, najveći iznos odobren za OB Varaždin

Prema Vladinoj odluci, Varaždinska županija koja je osnivač OB Varaždin dobit će 34,5 milijuna kuna pomoći, a novac će se morati isključivo koristiti za podmirenje najstarijih dospjelih obveza bolnica prema dobavljačima

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 11.12.2021. 10:20

Zadnja izmjena: 11.12.2021. 10:21

Vlada je na sjednici donijela odluku o isplati 269 milijuna kuna namjenske pomoći županijama za podmirivanje dijela dospjelih obveza bolnica prema dobavljačima lijekova i medicinskog materijala.

Prema Vladinoj odluci, Varaždinska županija koja je osnivač OB Varaždin dobit će 34,5 milijuna kuna pomoći, a novac će se morati isključivo koristiti za podmirenje najstarijih dospjelih obveza bolnica prema dobavljačima. Bolnica u Koprivnici će dobiti 11,3 milijuna kuna, Čakovec 11, Bjelovar 8 milijuna kn, Virovitica 8,8 milijuna, a Zaboku ide 10,2 milijuna.

Bolničkim zdravstvenim ustanovama kojima je pak osnivač država temeljem današnje odluke bit će doznačeno više od 511 milijuna kuna. Ovo je treći puta ove godine da Vlada donosi odluke o isplati novca iz proračuna bolnicama za podmirivanje dugova i ukupno će, s današnjim odlukama, u tu svrhu iz proračuna biti izdvojeno nešto manje od 2,1 milijarde kuna.

 

Komentari