neočekivana ostavka

Državni tajnik podnio ostavku ispred ministrice Murganić:' 'Država izumire, imamo najgore stanje od kad postoji država''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 20.02.2018. 16:37

Zadnja izmjena: 20.02.2018. 16:37

Foto: youtube screenshoot

Državni tajnik u Ministarstvu demografije, dr. sc Marin Strmota, po struci demograf, danas je podnio ostavku usred press konferencije. Strmota je, sudjelujući u press konferenciji, poručio da daje ostavku i to pred ministricom Nadom Murganić.

Ostavku je podnio nekoliko trenutaka nakon što je ministrica Murganić predstavila nove demografske mjere.

"Slažem se s vama, ovo je jedan veliki folklor. Nakon godinu i četiri mjeseca u vladi kao demograf i mladi čovjek smatram da ovo nije dovoljno ozbiljno i s današnjim danom podnosim ostavku na mjesto državnog tajnika. Država izumire, imamo najgore stanje od kad postoji država. Ovako neozbiljno pričati o ovome... Ja kao mladi čovjek, građanin Hrvatske, otac dvoje djece, suprug nezaposlene supruge, nezaposlenih roditelja, ne vjerujem da će se išta riješiti ovakvim pristupom", rekao je Strmota, prenosi N1 televizija.

Sama ministrica Murganić kaže da nije znala za ostavku i komentirala kako je to nestrpljenje jednog mladog čovjeka, jednog znanstvenika."

 

Komentari