potpisivanje peticije

Dubravko Bilić pružio potporu Batiniću: Korist od kamenoloma za ljude je neznatna

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 14.09.2022. 13:18

Zadnja izmjena: 14.09.2022. 13:18

Gradonačelnik Dubravko Bilić danas je pružio potporu peticiji protiv otvaranja kamenoloma koja se potpisivala u Ludregu.

Kako je rekao Bilić, Grad Ludbreg daje potporu Ivancu jer je, kako kaže. interes svakog gradonačelnika je da se brine o interesu svojih građana.

- Dobro je da se o tome priča i da svi mi postanemo svjesni koliko nam je Ivančica važna kao naša najveća planina i mjesto gdje se možemo ružiti i puniti pluća čistim zrakom. Vidjeli smo u medijima da je ekonomska dobrobit za građane od eksploatacije kamena i mineralne sirovine vrlo mala i neznatna, ali druga dobrobit, odnosno kvaliteta života je nemjerljivo veća i zato smo za to da Ivančica ostaje takva kakva je - rekao je Bilić između ostalog.

Ludbreški gradonačelnik ovom je izjavom aludirao na izjavu Marijana Škvarića, gradonačelnika Lepoglave, kako njegov grad od kamenoloma ima korist od samo 100 tisuća kuna, dok JLS-ov u kojima se eksploatira nafta ili plin primaju milijune kuna a nemaju oštećenja cesta i životnog prostora.

 

Komentari