presica

Dubravka Novak: U slučaju Petrić došlo je do samovolje, ostaju samo članovi koji se drže pravila ponašanja

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 17.11.2022. 19:36

Zadnja izmjena: 17.11.2022. 19:36

Dubravka Novak je danas ispred platforme Budimo grad održala konferenciju za medije na kojoj je dodatno prokomentirala odluku da Ana Petrić i Hrvoje Petrić više ne istupaju ispred Budimo grad.

Prema njezinim riječima, došlo je do samovolje, samoinicijativnog djelovanja te do razine komunikacije koja se nije mogla dozvoliti. Nadalje, rekla je kako je odluka da Hrvoje Petrić više ne bude dio platforme Budimo grad donesena većinom glasova, ali i napomenula kako Facebook stranica 'Budimo grad' ne održava mišljenje većine članova već kako njome upravlja Hrvoje Petrić.

- Ja sam kao nositeljica liste i platforme Budimo grad mjesecima nastojala biti onaj koji će pomirivati te ideje te uvoditi pravila ponašanja kojih ćemo se svi držati. Dovoljno je vremena prošlo, neki su uspjeli u tome i vrlo dobro surađuju i to su ljudi koji su ostali u Budimo grad, koji su aktivno dolazili na sastanke i sudjelovali u raspravama - rekla je Novak.

Što se pak tiče Ane Petrić, Novak tvrdi da je odluku o aktiviranju mandata donijela u tajnosti te tu informaciju nije podijelila sa njihovim članovima.

- Mi i dalje o većini odluka koje se trebaju donijeli u gradu mislimo vrlo slično, no riječ je o našoj međusobnoj komunikaciji, načinu na koji raspravljamo, načinu na koji donosimo odluke te načinu na koji to objavljujemo na društvenim mrežama - kazala je Novak te se nadovezala na priopćenje koje je Petrić poslala medijima, a u kojem je spomenula političku trgovinu.

- Politička trgovina, Budimo grad i ja osobno ne da je nekorektna kvalifikacija nego je smiješna i već idu u domenu teorija zavjere - rekla je Novak.

Kada je riječ o proračunu, Novak je rekla kako će se najprije porazgovarati s članovima platforme, a zatim slijede konzultacije sa stručnjacima te bi se na temelju svega toga trebale donijeti sve odluke.

 

 

Komentari