svakog će ivančana zanimati...

eTV - Batinić i Đuras sjeli za stol. Doslovno. 'HDZ u Ivancu želi biti faktor stabilnosti'

Milorad Batinić predložio je zajedničko gostovanje sa Zdenkom Đurasom u današnjoj emisiji, protresli smo sve teme kojih je ove godine bilo bezbroj, međutim najzanimljivije su njihove završne riječi koje donosimo ovdje…
Objavljeno: 14.12.2022. 11:55

Zadnja izmjena: 14.12.2022. 12:01

U godini na izmaku više nego ikad govorilo se o gradu Ivancu, koji je doživio tektonske političke promjene, iako se gradonačelnik Ivanca s takvom konstatacijom ne slaže.

Nakon izlaska iz HNS-a pobijedio je kao nezavisni, zatim sastavio većinu s SDP-om, potom se s njima razišao i tako je u igru ušao HDZ.

Poduzetnik Zdenko Đuras postao je predsjednik Gradskog vijeća s podrškom svih stranaka, uključujući i SDP, a Batinić se našao u poziciji da će morati sam protiv svih.

Ivkom-vode, Jerovec, kamenolom, teme su se redale, nametao ih je sam Batinić. Sada, međutim, na kraju godine, postavlja se pitanje je li Batinić odlučio s HDZ-om pronaći kompromis.

Predložio je zajedničko gostovanje sa Zdenkom Đurasom u današnjoj emisiji, protresli smo sve teme kojih je ove godine bilo bezbroj, međutim možda su najzanimljivije njihove završne riječi.

Donosimo ih ovdje.

'Idemo uspostaviti suradnju'

- Predlažem model, predložio sam ga i županu, kao i ŽUC-u, da Grad sufinancira modernizaciju lokalnih cesta, ali neka se uključi i ministarstvo. Imam pritom podršku lokalnog HDZ-a, vjerujem i od županijskog, međutim mora se i nacionalna razina više uključiti. To je jedina ajmo tako reći zamjerka, ne ulazeći u ideloške teme i razmimoilaženja, to pustimo sa strane – rekao je danas Batinić.

Đuras je na to odgovorio:

- Mogu se samo nadovezati na komentar g. Batinića iz kojeg je vidljivo da je  HDZ potreban gradu Ivancu i trudit ću se kao predsjednik gradskog vijeća da uz dobru suradnju uspostavimo stabilnost, ravnotežu, komunikaciju i suradnju i sa g. Stričakom kao izuzetno dobrim županom i sa resorsnim ministarstvima i sa Vladom RH na čelu s Andreejom Plenkovićem.

'Ivancu treba stabilnost'

Zajednički su zaključilli kako "sitnog politikanstva" u gradskoj politici ne smije biti.

- Mudar čovjek će slušati što se govori na Gradskom vijeću, što govore građani, oblikovati to u jedan dokument (proračun i predložiti gradskom vijeću). Ne odričem prijedloge bilo koje strane. Kod nas u Ivancu je uvijek: politika je kada su izbori, nakon toga ajmo vidjeti što možemo bolje napraviti - rekao je Batinić.

Đuras je zaključuio:

- Ni njegovi vijećnici nisu bili protiv mene kada sam postao predsjednik Gradskog vijeća,  a mi smo smatrali da gradu treba dati stabilnost, ne ići u potrese, nemire, bili smo glas razuma i snaga koja je u datom trenutku odgovorno prihvatila i dala svoju kvalitetu i znanje na dispoziciju građanima i gradu Ivancu. Da: slušati. Mudar čovjek sluša, to je razlog zbog kojeg smo ove godine i prihvatili proračun. Naravno, uz neke sugestije i očekivanja za koje se nadamo da će biti ispunjena već ove godine.

Cijelu emisiju u kojoj govorimo i o dječjim vrtićima, školi u Ivancu, Ivkom-vodama, kamenolomu i Jerovcu, pogledajte ovdje:

 

Komentari