novi prijedlozi hdz-a

'Grad Ivanec mora pomoći kod energetske obnove kuća i poslovnih objekata'

Objavljeno: 05.10.2022. 08:15

Zadnja izmjena: 05.10.2022. 08:31

Foto: Zdenko Đuras, HDZ Grada Ivanca

Nakon što su nedavno pozivali na jedinstvo i dali nekoliko prijedloga za suočavanje s energetskom krizom, ivanečki HDZ odlučio je iste nadopuniti.

Predlažu, naime, mogućnost da se u prijedloge uključe i pomoći kod energetske obnove poslovnih objekata i obiteljskih kuća u svrhu smanjenja potrošnje energije kroz sufinanciranje kamate na kredit ili neki drugi vid pomoći, a s obzirom na to da će se zbog energetske krize sve veći broj ljudi odlučivati upravo na takav način smanjenja potrošnje energije, kako bi postigli što značajnije uštede.

  • Ivanečki HDZ: Pozivamo na jedinstvo i dajemo ove prijedloge za suočavanje s krizom, više ovdje.

Podsjetimo, nedavno je HDZ izašao s prijedlogom paketa koji za područje Grada Ivanca predviđa: financijske potpore poduzetništvu kroz različita smanjenja davanja, jednokratnu pomoć za umirovljenike, te vaučere za građane koji bi se također odnosili na različita smanjenja komunalne naknade, vode, odvoza smeća i t.sl

- Drago nam je da su neki od naših prijedloga našli svoje mjesto u mjerama koje je Grad Ivanec uputio u Javnu raspravu i podržat ćemo ih na Gradskom vijeću. Naravno, predložit ćemo i još neke, s obzirom na to da se svakodnevno konzultiramo s našim sugrađanima i poduzetnicima, slušajući njihove prijedloge kojima bi im se pomoglo da prevladaju krizu. Konstatirali smo da se s mjerama kasni, no da nije kasno da se donesu - poručuju iz HDZ-a Grada Ivanca.

Komentari