EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO U Varaždin pristižu izbjeglice, potvrdio i načelnik stožera Alen Kišić

Objavljeno: 18.09.2015. 12:21

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:26

Foto: Siniša Sović

Izvor: Na prostoru vojarne kosi se trava

U bivšoj varaždinskoj vojarni u Optujskoj ulici u tijeku je izvanredna situacija jer kako doznajemo u tijeku je priprema terena za podizanje šatora u koje će se smjestiti izbjeglice.

Informaciju nam je potvrdio i zamjenik župana Alen Kišić, načelnik Stožera za zaštitu i spašavanje Varaždinske županije.

- Za 14 sati sazvan je hitni stožer za zaštitu i spašavanje na području bivše vojarne u Optujskoj ulici. Dobili smo nalog od države, s obzirom na to da je ona vlasnik vojarne, da se pripremi vojarna za prihvat izbjeglica. Grad Varaždin i Varaždinska županija učinit će sve da se taj teren osposobi - rekao nam je u kratkom telefonskom razgovoru zamjenik župana Kišić i dodao kako će izjava za medije biti oko 14,30 sati. 

Dolazak izbjeglica u Varaždinsku županiju može se očekivati u kratkom roku. Za pripremu terena angažirani su varaždinski Parkovi koji kose i malčiraju, a na terenu su i djelatnici Varkoma koji osposobljavaju sistem za vodoopskrbu.

Neslužbeno doznajemo, da se svakog trena očekuje dolazak 120 pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske, a sve obilazi i kontrolira varaždinska policija.

Povezana vijest:

>>Obrat situacije! Država zasad odustala od smještaja izbjeglica u Varaždinu

Komentari