prvi javni istup kandidata

Enes Garibović želi uvesti građanski odgoj i IT rješenje za nadzor proračuna

Garibović objasnio kako bi kao inženjer elektrotehnike rad gradske uprave učinio transparentnim u realnom vremenu...
Objavljeno: 17.03.2021. 17:40

Zadnja izmjena: 17.03.2021. 17:43

Nakon što je jučer imenovan kandidatom za zamjenika gradonačelnika Grada Varaždina, Enes Garibović danas se oglasio priopćenjem za medije u kojem poručuje da u varaždinske osnovne škole namjerava uvesti građanski odgoj, a gradsku upravu "po prvi put učiniti transparentnom".

— Svjestan sam da me većina građana prepoznaje kao sportaša i možda ih baš zbog toga iznenađuje moj politički angažman. No, upravo zbog toga želio bih biti taj koji 'probija led' za veći broj mladih koji će u budućnosti sudjelovati u procesu donošenja odluka, a što je moguće jedino ako odmah pristupimo uvođenju građanskog odgoja u varaždinske osnovne škole. Mladima potom moramo omogućiti i 'lakši start', odnosno uvesti financijske potpore koji će im olakšati početak i spriječiti njihov odlazak iz Varaždina.

Garibović objašnjava i način na koji bi rad gradske uprave učinio transparentnim, a Gradski odbor HDZ-a i kandidat za gradonačelnika Alen Runac u tom pogledu predstavljaju ga kao inženjera elektrotehnike i dobitnika Rektorove nagrade za vrijeme studija na Fakultetu elektrotehnike i računarstva.

— Integracijom informacijske i komunikacijske tehologije i raznih fizičkih uređaja povezanih s IoT (Internet Stvar) mrežom, optimizirali bismo efikasnost gradskih operacija i usluga i sve to povezali s građanima, koji bi na taj način po prvi put dobili priliku u stvarnom vremenu nadgledati što se u gradskoj upravi događa — stoji u priopćenju za medije Enesa Garibovića.

Zaključuje da bi svoj rad obavljao volonterski, tj. "za nula kuna".

Komentari