dubravka novak

eTV - 'U slučaju VIS Patafta je postupio moralno, Hrvoje nije. Bale više nisu ekološki problem'

Dubravka Novak dopušta da u cijeloj situaciji možda ima malo i sujete, pa i s njezine strane, međutim smatra da bi bilo ljudski da ju je Ana Petrić barem kontaktirala kao nositeljicu liste...
Objavljeno: 23.11.2022. 11:14

Zadnja izmjena: 23.11.2022. 11:21

Dubravka Novak danas u eTV studiju nije dala odgovor na pitanje hoće li ona i Ivan Obadić podržati proračun, no jasno je kazala kako prijevremeni izbori ne odgovaraju nikome.

Iako smatra da gradonačelnik odgovornost za bale "prebacuje na vijećnike", nudeći samo jednu opciju ("uzmi ili ostavi"), iz njeznih riječi može se naslutiti kako većim problemom smatra kadroviranja za koje su gradonačelnika prozivali tijekom minulog vremena.

- Reći ću nešto što s moje strane nije baš "populistički", netko me može i kritizirati. Bale su odradile svoj dio posla, što su zagadile već su zagadile, mi smo nudili neka sasvim druga rješenja, bila su i obećana neka druga rješenja. Međutim, to je sad više politički i estetski problem nego ekološki. Nažalost, jer se nije odlučivalo na tome na pravi način i na vrijeme – kaže  Novak.

Bale, problem samo još neko vrijeme

Unutar platforme trenutno se još uvijek konzultiraju, a konačnu odluku donijet će, kako kaže, na temelju:

- Isključivo ćemo odlučivati po našoj savjesti, je li nešto dobro za grad ili nije; je li preskupo ili nije; dogovara li se ispod stola?; jesu li natječaji javni ili ćemo namještati direktore odlukom nadzornog odbora ili gradonačelenika ili nekog drugog. Dugoročno, bale će biti problem još neko vrijeme vjerojatno, ali ako u gradskoj upravi zaposlite nekoga tko je došao po stranačkoj liniji, napravili ste dugoročnu štetu gradu jer će taj će raditi u Gradu još 20 godina.

Trzavice traju od proljeća

Unutar platforme, otkriva Novak, trazivce su počele još na proljeće. Dali su si vremena za konsolidaciju do jeseni, no nije išlo. Hrvoje Petrić je, kaže Novak, istupao na svoju ruku, prisvojio Facebook stranicu, stavljao objave bez suglasnosti većine... Razlozi raskola su takve prirode, a ne svjetonazorski. Također, Dubravka Novak smatra da su neki postupci Hrvoja Petrića i moralno dvojbeni. Recimo, glasovanje u slučaju zone VIS.

- Hrvoje Petrić nije napravio ništa protuzakonito, međutim, meni osobno je bilo dvojbeno. Na toj istoj sjednici g. Patafta kojeg se isto to ticalo je bio suzdržan. Po meni je to bilo moralno, ovo drugo ne mislim da je bilo u redu, ali pritom ne mislim da se uključio u politiku isključivo zbog svojih vlastitih interesa, ni on ni Ana – kaže Novak.

'Ni nazvala nije'

Dubravka Novak dopušta da u cijeloj situaciji možda ima malo i sujete, pa i s njezine strane, međutim smatra da bi bilo ljudski da ju je Ana Petrić barem kontaktirala kao nositeljicu liste.

- Ana Petrić je to napravila (aktivirala mandat), nitko nije nikad doveo u pitanje da se njoj nešto ne bi dalo, ona je to zaslužila na izborima i to je njeno apsolutno pravo. Ono što je meni možda zasmetalo je da nije nazvala, poslala mail… Može se to protumačiti kao moja osobna sujeta, ali ja mislim da je to u redu ako je netko nositelj liste. Ne da pita "može li", nego da obavjesti. Meni je to normalan ljudski postupak. Zbog čega je ona preskočila taj dio, možda zbog trzavica koje smo od proljeća imali… 

Cijelu emisiju u kojoj je gostovala čelnica platforme Budimo grad Dubravka Novak pogledajte ovdje:

 

Komentari